БФС има план за избора на нови треньори за А

...
БФС има план за избора на нови треньори за А
Коментари Харесай

БФС следва немския модел за избор на национален селекционер?

БФС има проект за избора на нови треньори за " А " тима и младежкия ни състав, откакто България остана без народен селекционер. От футболната ни централа считат да изпитат немския модел, съгласно който идващият треньор на представителния отбор би трябвало да е този на младежкия, написа " 24 часа ".

Идеята пристигнала поради извънредно тежката обстановка в националния тим през тази година, която " лъвовете " приключиха без победа в формален мач и на 68-о място в международната класация.

Шефовете на БФС считат да дадат тима на Александър Димитров, като множеството играчи от младежите отидат при мъжете. Планът е в международните квалификации да имаме тотално нов тим, като от досегашния надали ще бъдат викани повече от двама-трима. Единственият сигурен е Божидар Краев, който в последните мачове не играе за датския първенец Мидтиланд.

Това значи, че младежите би трябвало да бъдат поети от Ангел Стойков. Бургазлията обаче имал много съмнения за това и в случай че той откаже, съставът ни до 23 години ще бъде стихотворец от наставника на -.

В момента Стойков води набори 2002 и 2003. Той и Петров стартират да учат за про лиценз от януари, откакто се оправиха с изпитите в треньорската школа. При състояние че Стойков се съгласи да поеме младежите, на неговото място ще пристигна някогашният бранител на - Йордан Петков, който води набори 2004 и 2005 година

На последното съвещание на изпълкома на БФС бе даден мандат на краткотрайния президент Михаил Касабов да вземе решение за националните селекционери и на идващото съвещание те да бъдат определени. Идеята да се търси чужденец е била отхвърлена незабавно, тъй като се е решило, че при такива резултати нито един първокласен треньор отвън България няма да се съгласи да поеме мъжкия тим.

От март започват международните квалификации, където сме в една група с Италия, Швейцария, Северна Ирландия и Литва, което значи още веднъж сложни мачове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР