БФС е предал на ФИФА всички документи по трансферите на

...
БФС е предал на ФИФА всички документи по трансферите на
Коментари Харесай

ФИФА се захваща с Ботев

БФС е предал на ФИФА всички документи по прехвърлянията на Ботев (Пд) от лятото насам. Искането е пристигнало поради следствието на международната централа против притежателя на Ботев - Антон Зингаревич. ФИФА проверява прехвърлянията на млади нигерийци в Краснодар - Окоронкво, Ндуко и Олусегун, които минаха само писмено през " канарчетата ".

През последните години ФИФА стегна съществено контрола при прехвърляния на футболисти под 18 години. Причината бе, че огромните европейски клубове " крадяха " 15-16-годишни гении от Африка и Южна Америка. В момента има единствено четири изключения, при които се позволяват прехвърляния на играчи под 18 години в други страни. Първата е, когато родителите на футболиста са се преместили да живеят в друга страна по нефутболни аргументи. Втората е - играчът и клубът да са в две разнообразни страни, само че дистанцията сред дома му и базата на клуба да не е на повече от 100 км. Другата е футболистът под 18 години да е живял най-малко през последните 5 години в съответната страна.

Четвъртата, която касае прехвърлянията на Ботев, е, когато футболистът е над 16 години и новият клуб му обезпечи обучение отвън футбола и се грижи по най-хубавия метод, а доказателства за това се дават годишно на футболната асоциация. Правилата не важат за прехвърляния сред клубове от страните от Европейския съюз.

Преди Нова година медиите в Русия гръмнаха, че ФИФА може доста сурово да накаже притежателя на Ботев Пловдив поради непозволени прехвърляния с малолетни африкански футболисти. От нашата футболна централа са били поискани контракти, платежни и всевъзможни други документи, свързани с прехвърляния в и от Ботев на млади африкански футболисти, написа " Мач Телеграф ".
 Ботев (Пловдив) пусна в продажба билетите за Купата
Ботев (Пловдив) пусна в продажба билетите за Купата

Вижте подробноти!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР