БФМП записва нова славна страница в историята си като първата

...
БФМП записва нова славна страница в историята си като първата
Коментари Харесай

Модерният петобой получи домакинство за два кръга от Световна купа

БФМП записва нова славна страница в историята си като първата федерация, която печели и ще провежда следващата година два кръга от Световната купа по съвременен петобой в границите на един сезон.
 Министър Кралев удостовери: В Ямбол ще има нова спортна зала
Министър Кралев удостовери: В Ямбол ще има нова спортна зала

" Сигурен съм, че Димитър Иванов ще направи нужното жителите на Ямбол да получат нови и по-добри условия за спорт! "

До любопитната обстановката се стигна, защото поради олимпийската 2020-та веригата и надпреварите преди форума под петте преплетени кръга в Токио би трябвало да приключат до май. Така България ше бъде хазаин на Световна купа от 25 до 29 март (II кръг) и от 2 до 5 април (III кръг).

България беше предпочетена пред Унгария, Египет и други претенденти с помощта на чудесно извършените Световни купи в София през предходната и тази година и най-много на напъните на ръководителя на БФМП Андрей Кузманов и неговия екип.

И това беше очебийно на церемония вечерта на UIPM в Будапеща, където се състоя съвещанието на Борда на шефовете на интернационалната централа.

В унгарската столица България бе номинирана с две надпревари за най-хубава организация - Световната купа за мъже и дами в София и шампионатите на планетата за юноши и девойки на 17-19 години - първите в две възрасти, състояли се по едно и също време.

На церемония вечерта както и по време на Световното състезание в Будапеща участваха принцът на Монако Албер II, Хуан Антонио Самаранч-син, заместител ръководител на МОК, петима президенти на други Международни федерации, както цялото управление на унгарския спорт, което единствено по себе си е знак за значимостта на модерния петобой в олимпийското придвижване.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР