Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 58,5 млн. лв.,

...
Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 58,5 млн. лв.,
Коментари Харесай

Община Варна приема проекти по „Интегрирано градско развитие“ до 9 май

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 58,5 млн. лева, а претенденти по процедурата могат да бъдат представители на бизнеса, държавни органи, учебни заведения, ВУЗ-ове, лечебни заведения, културни институти, неправителствени организации и други.

Община Варна приема планови хрумвания по Приоритет 1 „ Интегрирано градско развиване “ на стратегия „ Развитие на районите “ 2021-2027 година в период до 9 май. Общината, в качеството си на териториален орган по асортимент на плановите хрумвания, кани всички заинтригувани страни да се включат в процедурата.   

Бюджетът на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 58,5 млн. лева и ще бъде употребен за финансирането на планови оферти, осъществени на територията на цялата община или прилежащите общини, в осъществяване на Плана за интегрирано развиване на Община Варна 2021-2027 година (ПИРО). 

Съгласно напътствията за кандидатстване на ръководещия орган, възможни бенефициенти могат да бъдат държавни органи, регионални администрации, културни институти, представители на бизнеса и Сдружения на притежатели на здания в режим на етажна благосъстоятелност. С планове могат да аплайват също представители на гражданското общество - неправителствени организации, организации на работодатели и на синдикати. Допустими бенефициенти са и представители на научната и  академична общественост, като учебни заведения и висши образователни заведения. Могат да аплайват също лечебните заведения с държавна или общинска благосъстоятелност, само че в партньорство надлежно с Министерството на здравеопазването (в случай на държавна собственост) или общината (в случай на общинска собственост). 

Допустимите действия са свързани с инфраструктурни ограничения за поощряване на икономическата интензивност, енергийна успеваемост на жилищни и нежилищни здания, устойчива подвижност, пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна сигурност, зелена градска инфраструктура и сигурност в публични пространства, просветителна инфраструктура, здравна инфраструктура, обществена инфраструктура, жилищно настаняване, просвета, спорт и туризъм. 

Крайният период за подаване на планови хрумвания е 09.05.2024 година, 17:30 часа, на адрес - [email protected]. Проектни хрумвания, постъпили след този период, няма да бъдат обсъждани. Пълният пакет документи за кандидатстване, както и детайлна информация за допустимите действия са оповестени на следните адреси: bgregio.eu, както и на уеб страницата на Община Варна - https://varna.bg/bg/2363
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР