Безусловно токът не трябва да поскъпва от 1 януари догодина

...
Безусловно токът не трябва да поскъпва от 1 януари догодина
Коментари Харесай

Цонев: Цената на тока може да бъде спряна, но по законен начин

Безусловно токът не би трябвало да нараства от 1 януари следващата година и Движение за права и свободи ще бъде на тази позиция, както и останалите партии, допускам. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев в отговор на въпрос за какво партията му не поддържа мораториума на Народно събрание върху цената на тока, парното и водата.

По думите му въпросът е по какъв начин да се спре повишаването. " Парламентът не може да постанова мораториум върху конституционно закрепени решения на изпълнителната власт, нито върху решения на самостоятелни регулатори ", уточни той.

Цената на тока може да бъде спряна, само че по легален метод. " Това може да стане с изменение на два члена в Закона за енергетиката. Мисля, че това са член 31 и 35. В единия от тях става въпрос за смяна в събитията и КЕВР би трябвало да преразгледа решението си ", безапелационен в Цонев.  

ЕРП-ата биват обезщетени от страната за разликата в цената на която купуват сила и на която я продават. " Дългосрочното решение за повишаването на тока би трябвало да бъде предшествано от разбор и съответните законодателни промени. Краткосрочното, от което имат потребност българските жители, би трябвало да стане в този момент. Но повишаването на тока не може да стане с мораториум на Народно събрание върху самостоятелен регулатор, тъй като Европа ще ни изпляска през ръцете ", съобщи той. И прикани: " Нека се учим от грешките си и да оказваме помощ на хората със законови средства ". 

Всички сме безапелационни, че цената на тока за хората не би трябвало да пораства. Поне не тази зима. И най-малко не по този начин внезапно. Но това би трябвало да стане по метод, който няма да докара до наказания, разяснява Цонев пред Нова ТВ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР