Безумна гледка се е разиграла в монтанското село Боровци днес

...
Безумна гледка се е разиграла в монтанското село Боровци днес
Коментари Харесай

Безумие! Жена попълни публично бюлетина и показа кого е подкрепила

Безумна панорама се е разиграла в монтанското село Боровци през днешния ден сутринта. Това съобщи BulNews.

Жена от селото е попълнила бюлетината си отвън кабината за гласоподаване и е посочила на присъстващите в секционната изборна комисия за кого е подала гласа си.

Сигналът за нарушаването на изборния развой е подаден в общинската изборна комисия в Берковица от инж. Милчо Доцов. Той е показал, че малко преди 9.30 часа Евгения Алексиева е попълнила отвън кабината за гласоподаване, видно и обществено своята бюлетина за кмет и общински съветници, като е показала че гласоподава за съответен претендент.

След като разгледали сигнала от комисията, открили, че има данни за осъществено нарушаване на изборния кодекс, в който случай СИК неотложно афишира бюлетината за недействителна и отбелязва това събитие върху бюлетината и в рубрика ”забележки” на изборния лист. Бюлетината се унищожава с надпис „ недействителна по чл.228 ИК” (ПОКАЗАН ВОТ).

Тъй като описаните дейности не са в компетенциите на ОИК Берковица, жалбата би трябвало да се изпрати до комисията в село Боровци за предприемане на дейности по заличаване на бюлетината и оповестяването и за недействителна.

От ОИК Берковица указали на ръководителя на комисията в Боровци да предприемане на нужните ограничения за попречване на такива нарушавания в изборния ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР