Безумие в санаториума в град Баня. Той е към здравното

...
Безумие в санаториума в град Баня. Той е към здравното
Коментари Харесай

Санаториум записва служителите си като пациенти, за да точи НЗОК, в замяна на кашкавал и луканка

Безумие в санаториума в град Баня. Той е към здравното министерство. Оказва се, че чиновниците му години наред са вписвани като фиктивни пациенти. Те сякаш лежат по кринична пътека или по Национален осигурителен институт, заведението си взима парите по каса, а на чиновниците им дават луканка и кашкавал. По Национален осигурителен институт са купували 8,5 кг кашкавал, по клинична пътека кило и нещо, споделя Нова тв. 

 Пишеха в документите, че сме почиваши, обаче ние си вървим на работа. След седем дни подписваме документи, че излизаме от санаториума по криничната пътека и тогава ни връчват по 1,6 кг кашкавал без да вършим процедури, без нищо. Ако документите бяха пускани през Национален осигурителен институт, там е по-скъпо и най-после получавахме по 8 кг кашкавал, споделя някогашна служителка в санаториума. 

По думите на чиновниците, които са карани да подписват документите, с фалшификациите се занимавала освен основната сестра, само че и директните ръководители. 

Измамата върви години наред. Един от рехабилитаторите там споделя, че даже не помни какъв брой пъти е бил записван като мним пациент. Срещу подписа е получавал по кило кашкавал и две щаафети колбас. 

Макар, че с цел да се употребяват тези пътеки, са нужни медицински документи, установяващи болестта, направление от доктор, от чиновниците се е желало само да се подпишат и да си вземат кашкавала. Всичко е било квалифицирано авансово.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР