Безспорно разликата в храните в Източна и Западна Европа е

...
Безспорно разликата в храните в Източна и Западна Европа е
Коментари Харесай

Компаниите нарочно ни пробутват второ качество храна, смята земеделският министър

Безспорно разликата в храните в Източна и Западна Европа е умишлена, а претекстовете за това остават неразбираеми - това разяснява в утринния блок на bTV земеделският министър Румен Порожанов.

В понеделник той взе присъединяване в кръгла маса, проведена от омбудсмана Мая Манолова, по тематиката за храните второ качество, които ядем, в съпоставяне със Западна Европа.

" За мен е смехотворно претекстовете тук храните да са по- некачествени да бъде, че по този начин фирмите се съобразявали с вкусовите желания на района ", разяснява Порожанов.

Той бе безапелационен, че в случай че ще имаме обединен европейски пазар, то и качеството би трябвало да бъде уеднаквено и то в закон. В момента в Европейски Съюз липсва сходна регулация, която да кара производителите да създават идентични артикули за всички елементи на Стария континент.

Порожанов разяснява и открития през вчерашния ден нов склад с яйца, инфектирани с препарата фипронил. В него е имало над 200 хиляди негодни за пазара яйца.

В момента инспекциите не престават, сподели земеделският министър.

Наличието на фипронил в яйцата не е рисково количество. За да почувстваме някакви странични резултати в границите на седмица би трябвало да изядем към 70-80 яйца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР