Безспорно най-бурно растящият сегмент в последните години е този на

...
Безспорно най-бурно растящият сегмент в последните години е този на
Коментари Харесай

SUV-манията продължава да владее всички класове, дори и луксозния

Безспорно най-бурно растящият сегмент в последните години е този на кросоувър колите, като стартираме от най-малките и стигнем до най-внушителните представители на премиум марките. Абсолютно несъмнено е и че те ще бъдат най-интересни за посетителите на най-важното автомобилно събитие в България за 2019 година - интернационалният Автомобилен салон София, който ще се организира от 12 до 20 октомври в "Интер Експо Център ".

Land Rover ще показа лимитираната серия Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition. Проектиран като върховото осъществяване в гамата на Velar, новият модел е създаден от Special Vehicle Operations и се задвижва от 5,0-литров мотор V8 с 550 к.с. и суперчарджър. Най-мощният Velar форсира от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди и може да доближи скорост от 274 км/ч. Моделът се отличава с нова предна ризница с по-големи въздухозаборници, нова радиаторна решетка и долни странични истински протектори. Силно модифицирана е и задната ризница с вграден четворен шумозаглушител. Кора под трансмисионния тунел оказва помощ за още по-добрата аеродинамичност. Ексклузивността на този супер автомобил се ускорява и от обстоятелството, че този модел ще бъде наличен за покупка единствено в границите на 1 година.



Британският производител ще покаже и актуализирания Land Rover Discovery Sport. След модернизацията всъдеходът е минал на нова платформа и към този момент е получил хибридни силови елементи. Забелязват се леки промени по външния тип, както и нови, още по-качествени материали в салона.



Както Range Rover Evoque, по този начин и Land Rover Discovery Sport към този момент е построен на платформата Premium Transverse Architecture (PTA). Тя разчита на усъвършенствано McPherson окачване начело и на многоточково с интегрално звено откъм гърба. Твърдостта при прегъване и извъртане е увеличена с 13%. Преминаването на ново шаси разрешава и още нещо - да се обновят и електрифицират мотори, а също по този начин да се усъвършенства и комфорта по време на придвижване. В гамата задвижващи елементи към този момент е включен хибрид с 48-волтова батерия и стартер-генератор с ремък. Всъдеходът може да бъде оборудван с бензинови и дизелови мотори от фамилията Ingenium с мощ до 250 к.с. Пътният луфт на Discovery Sport е 212 мм и всъдеходът може да преодолява трап с дълбочина до 600 мм, а също по този начин да тегли ремарке с тегло до 2,5 тона.



И тъй като преди малко споменахме и за в допълнение електрическо задвижване, изрично то прави мощните и първокласни високопроходими машини още по-интересни и привлекателни. Всички огромни производители интензивно работят в това направление и Бъдещето освен, че идва бързо, само че на процедура към този момент можем да кажем, че ще е тук, на Автосалон София през октомври. Някои от най-модерните електрически SUV премиум коли от скоро са на пазара, само че на практика на софийското ревю всички почитатели ще могат да се срещнат от близко с тях.



Jaguar I-Pace се появи преди към година, само че към този момент завоюва над 70 влиятелни награди. Сред тях са "Световен автомобил на 2019 ", "Най-добър дизайн в света ", "Най-екологичен автомобил в света ", "Европейски автомобил на годината ", "Най-добър автомобил на годината “ в Германия, Норвегия и Англия и други Първият електрически модел в историята на огромните котки се задвижва от два електромотора със съвкупна мощ 400 к.с. и 696 Нм, които обезпечават ускоряване от 0 до 100 км/ч единствено за 4,8 секунди. Максималната скорост на I-Pace е 200 км/ч, а батериите с потенциал 90 кВт/ч обезпечават пробег от над 400 км, измерен по цикъла WLTP. Те могат да бъдат заредени от 0 до 80% за тъкмо 40 минути на специфичните електрически станции, които обезпечават непрекъснат ток от 100 киловата. В България към този момент има над 130 зарядни станции и броят им непрекъснато пораства. Батерията на новият I-Pace може да бъде заредена и чрез най-обикновен контакт от стената у дома, който дава изменчив ток от 7 киловата. Тогава обаче ще са нужни малко над 10 часа за зареждане на 80%. Цената на автомобила стартира от малко над 150 000 лева



Audi e-tron е напълно нов представител на немския авто колос и също ще бъде в „ Интер Експо Център “. Параметрите, които предлага, са близки до тези на британската съвременна машина. Максималната мощ е 408 к.с., а въртящият миг доближава 664 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 5,8 секунди, като с едно зареждане на батериите немският електрически кросоувър изминава малко над 400 км. Батерията е с потенциал 95 кВт/ч, като Audi също предлага система за бързо зареждане, с помощта на която за 30 минути се запълва 80%. При потребление на общоприетоо зарядно с мощ 11 киловата времето за цялостно зареждане е 8,5 часа. Цената на този автомобил също започва от 150 000 лева Audi e-tron е оборудван със система за електронен надзор на устойчивостта с 4 степени, както и със 7 режима за ръководещата електроника. Пневматичното окачване може да контролира височината на каросерията в рамките на 76 мм – в режим off-road то в началото се подвига с 35мм, а при потребност по-късно - с още 15 мм. При придвижване със скорост 120 км/ч автоматизирано кросоувъвът „ кляка “ с 26 мм ниско до асфалта. Друга забавна и несъмнено новаторска функционалност на e-tron са така наречен виртуални огледала – система от камери и дребни екрани в кабината, които заменят стандартните странични огледала. Екраните, вградени в предните порти, ще разрешават смяна на ъгъла и приближението на картината, а също по този начин ще дават и информация за коли в мъртвия ъгъл.



Компания на първокласните немски и британски SUV-модели ще прави японският първокласен производител Lexus, който готви две премиера за публиката на Автомобилен салон София 2019. Това са първият стилен кросоувър в историята на компанията – UX и новото издание на влиятелния седан ES.

Lexus UX навлиза решително в най-бързо растящия SUV-сегмент, с цел да отговори на разностранните упования на модерните градски хора. Зареден с динамичност, UX е създаден да обезпечава бързо и вълнуващо шофиране, дружно с присъщото за Lexus гладко държание. Очакванията са за доста клиенти UX да е освен техният първи Lexus, само че и първият им първокласен автомобил. Той употребява новата световна платформа GA-C, която се отличава с олекотена, само че и доста здрава конструкция и извънредно невисок център на тежестта. Името на UX е производно на главната идея от дизайнерския екип и разказва задачата на автомобила: Urban (градски) + X-over (кросоувър) = UX. Наличен е в две версии: UX 250h с четвърто потомство самозарядно пълнохибридно задвижване, включващо нов високоефективен 2,0-литров 4-цилиндров бензинов мотор, създаден особено за тази платформа и UX 200 с съвсем еднакъв 2,0-литров бензинов мотор с върхово равнище на топлинна успеваемост.



Традиционните клиенти ще намерят новия седан ES по-просторен, по-тих и по-безопасен спрямо преди, до момента в който новото потомство от консуматори ще се срещнат с лимузина с чудесно държание, водещи в класа си технологии за сигурност и равнище на направа. Седмото потомство ES е първото издание на модела, показано на пазарите в Европейския съюз и България. Той следва флагманския седан LS и купето LC в написването на нова глава в дизайна на Lexus, който цели по-силно прочувствено влияние. Моделът се предлага в България само с пълнохибридно задвижване – ES 300h.



(Медийно партньорство)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР