Безспорно много от нас намират тази ситуация за добре позната:

...
Безспорно много от нас намират тази ситуация за добре позната:
Коментари Харесай

Истината: Защо изглеждаме различно на снимка и пред огледалото?


Безспорно доста от нас намират тази обстановка за добре позната: индивидът, който виждаме в огледалото е по-различен от индивида, който виждаме на фотоси. Сякаш камерата филтрира лицето ни по някакъв неизразим метод. Или е отговорно огледалото?

Днес търсим отговора на тази мистерия: Кое е по-близо до действителността – отражението или фотографията? И за какво изглеждаме друго пред огледалото и пред обектива?

Психологическия аспект

Най-често се гледаме в огледалото, когато сме у дома – среда, в която се усещаме най-свободно и умерено. Докато на фотосите всекидневно попадаме на „ непозната земя “, което значи, че сме по-неподготвени и напрегнати. Ето по тази причина, от време на време, когато гледаме в огледалото преди да отидем на празненство, виждаме неотразимо хубав човек. Едва на идващия ден, когато гледаме фотосите от празненството, виждаме нещо доста по-различно.

Ъгъл

Прост факт е, че нашите лица не са симетрични. Това е истина за безусловно всички – повече за някои, в сравнение с за други. И тук се корени повода за объркването. Всяка заран, когато погледнем в огледалото, ние стоим на същото място и се гледаме от добре позната позиция. В резултат на това свикаваме на гледаме лицето си от един и същи ъгъл. Но при фотосите не постоянно знаем авансово по какъв начин, по кое време, от коя страна ще бъдем снимани. Освен, несъмнено, в случай че не сте звезда като Одри Хепбърн, която съвсем постоянно е снимана от най-хубавия и ъгъл.

Баланс на бялото

Всеки тип светлина си има температура. Но когато погледнем в огледалото, не отчитаме този аспект от средата. Това е тъй като нашият мозък - като супер компютъра, който в действителност е – автоматизирано обработва всички разлики и ни демонстрира тоновете, с които сме привикнали. От друга страна, фотографията улавя светлината такава, каквато действително е с всичките разлики и отклонения в температурата. Когато погледнем в огледалото – даже в случай че светлината идва от 5 разнообразни източника, и е в разнообразни тонове и цветове - ние към момента ще виждаме това, което сме привикнали. Снимката ни демонстрира самите нас и всичките ни черти изцяло обективно.

Фокусираме се върху обособени предмети

Не забравяйте, че когато погледнем в огледалото, ние се фокусираме върху характерни елементи от отражението ни и не виждаме цялостната картина. Но когато погледнем фотографията, ние виждаме всичко и виждаме неща, които преди са ни изглеждали незначителни (напр. неприятна стойка, необичайно рапзоложение на ръцете и др.)

Огледално

В отражението ние постоянно виждаме „ огледалната “ версия на себе си и това образува метода, по който се виждаме. Снимките, въпреки това, ни показват по метода, по който ни виждта другите – нормалната позиция, която може да бъде изненадваща.

От всичко това можем да заключим, че единствено фотосите ни дават справедлива информация за външния ни тип. Но даже и да не изглеждате постоянно добре на фотоси, това не значи, че сте грозни! Може би сте уловени в неприятен миг, били сте сюрпризирани или просто не сте имали време да си глътнете корема.:)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР