Безспорно коалицията е сложна, нееднородна и изправена пред тежки кризи.

...
Безспорно коалицията е сложна, нееднородна и изправена пред тежки кризи.
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Или работим за укрепване на правителството, или връщаме корупционния Борисов модел

" Безспорно обединението е комплицирана, нееднородна и изправена пред тежки рецесии. Дълбоко съм уверен обаче, че пред себе си имаме два пътя - да работим за подсилване на болшинството и държавното управление или да допуснем нова дестабилизация и реституция на модела ГЕРБ-ДПС. Ние би трябвало уверено да работим за първия сюжет. Обратното би означавало възвръщане на корупционния Борисов модел ".

Това съобщи ръководителят на " Демократи за мощна България " Атанас Атанасов на националното заседание на партията, малко преди още веднъж да бъде гласувана кандидатурата му за лидерския пост. За него той влиза в конфликт с някогашната си заместничка и някогашен народен представител в 45-ото Народно събрание Цецка Бачкова.

" Продължаваме промяната " безусловно изсмука силата от демократичните гласове на " Демократична България " на последните парламентарни избори, сподели още той.

Причините Демократична България да получи неприятен резултат на последния парламентарен избор той раздели на вътрешни и външни.

" Вътрешните аргументи би трябвало да тълкуваме самокритично, външните са ясни. Появи се нов политически състезател, който бързо стъпи на електоралния терен и безусловно изсмука силата от демократичните гласове на Демократична България. Направи го освен поради позитивната си акция и лъскавата си опаковка, която на която постави в огромна част от нашите послания ", сподели Атанасов пред съпартийците си.

Причина за отдръпването било също, че Демократична България осигурило в 45-ото и 46-ото Народно събрание " развръзка в комплицираната политическа обстановка ". " Отливът на гласове за Политическа партия главно от нашата мека външна страна ", сподели още той.
Все отново последните избори не могат да се броят за неуспех за Демократична България, означи още той, тъй като обединението е в ръководството, има депутати, министри, регионални шефове и евродепутат.

Той посочи, че управническата коалиция е била невъзможна без Българска социалистическа партия, колкото и да не му се е желало да ръководят дружно с левицата.

Често в речта си Атанас Атанасов заговаряше за ГЕРБ, Бойко Борисов и " Порочния модел Борисов ". В края на словата си той попита: " Кое прави ГЕРБ десница? "

" Могат ли да бъдат десница тези, които компрометираха българската народна власт в най-краен лимит? Тези, които гонеха задграничните вложители, които крадяха и присвояваха бизнеси в България? Могат ли да бъдат десница тези, които неведнъж предаваха енергийния ни интерес на Кремъл? Кое ги прави десница - шепата изтъргувани кариеристи от Демократична България?

ГЕРБ е партия на СИК, Маджо, Маргините, Котараците и тези, които крадяха от българската стопанска система и пълниха тези фамозни чекмеджета ", съобщи още Атанас Атанасов.

" Благодаря, че в това болно време намерихте кураж да дойдете на нашето събитие стоя със самочувствие, че изпълних обещанието си - да създадем опция на ръководството на Борисов ", съобщи още военачалник Атанас Атанасов - претендент за лидерския пост на ДСБ.

" Държавата бе натикана в блатото на посткомунизма ", добави той.

Генерал Атанасов благодари на Христо Иванов и на Борислав Сандов, че са били дружно в борбата за пленената страна.

" Ние сме тим, който може да издържи всевъзможни стихии и разтърсвания ", съобщи Атанасов.

" Отливът към Политическа партия дойде от меката външна страна. Новият състезател стъпи на електоралния терен, извоюван от нас. Не единствено поради положителната акция и лъскавата опаковка ", сподели още той.

По мотив рецензии на съперника на Атанасов за председателското място - Цецка Бачкова, по отношение на включването на " Демократична България " в ръководство с присъединяване на Българска социалистическа партия, актуалният водач на партията показа претекстовете за това решение. По думите му конфигурацията е посочила, че не е допустимо да се образува постоянно държавно управление без присъединяване на социалистите в него.

" В този миг ние бяхме изправени пред следната алтернатива - да подкрепим кабинет без да участваме в него или да влезем в него като част от управническия съюз. Решението беше мъчно точно поради Българска социалистическа партия. Ние спазихме предизборните си обещания, че няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи. По мое гледище не беше подписано общо съдружно съглашение, а имаше обособени съдружни съглашения. "

След изборите през юли " Демократична България " отхвърли да се включи в договарянията за сформиране на държавно управление с третия мандат, който тогава бе връчен на Българска социалистическа партия, като даже не се отзова на поканата за среща от страна на социалистите. Като претекст за решението бе посочено, че в съглашението на обединяването е записано, че поддръжка или коалиция с Българска социалистическа партия не е допустима.

Атанасов обаче акцентира в речта си, че десният човек не бил единствено антикомунист, само че и е мотор на измененията, на концепциите и на новите решения и по тази причина ДБС не можело да се откаже от отговорността от процесите, които те са почнали. " Обратното би било непростимо изменничество ", съобщи ръководителят на ДСБ и добави, че за разлика от сътрудника си Христо Иванов, който в своя доклад пред членовете на Националното заседание позволи предварителни избори, няма да прави прогнози по отношение на вероятностите пред държавното управление.

" Безспорно обединението е комплицирана, нееднородна и изправена пред тежки рецесии. Дълбоко съм уверен обаче, че пред себе си имаме два пътя - да работим за подсилване на болшинството и държавното управление или да допуснем нова дестабилизация и реституция на модела ГЕРБ-ДПС. Ние би трябвало уверено да работим за първия сюжет. Обратното би означавало възвръщане на корупционния Борисов модел ", разяснява Атанасов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР