Безспорно имаме терористичен акт. Щом има нещо, което е гръмнало,

...
Безспорно имаме терористичен акт. Щом има нещо, което е гръмнало,
Коментари Харесай

Експерт поиска снимки на колата след атентата срещу Гешев

" Безспорно имаме терористичен акт. Щом има нещо, което е гръмнало, значи има някой, който е поискал да даде сигнал към обществото. Може де се преглежда в два проекта. Първият, в случай че се одобри, че това е акт, ориентиран против живота на Гешев, то тогава имаме акт против държавността. Ако погледнем от различен аспект - тази част от обществото, която споделя, че актът е инсценировка, то тогава отново имаме терористичен акт, само че против гражданското общество ", заяви дипломатът и експерт по национална сигурност Иван Анчев в студиото на " Денят ON AIR ".
Всичко по тематиката: Опитът за нападение против основния прокурор Иван Гешев 79
По думите му това е съществено деяние, което не трябва да преглежда еднопланово. 

" Силно притеснително е високото равнище на публичното съмнение във връзка с това дали е имало посягане против основния прокурор. Спадам към тази група - смятам, че това не е по този начин, както се стремят да ни го показват главните представители. Разследването ще продължи дълго. Има различие, а институциите не могат да си разрешат различие. Това е една какафония, която не е в интерес на българската държавност ", на мнение е Анчев.

Пред Bulgaria ON AIR той съобщи, че би желал да види вредите по автомобила. " При 3 кг  тротилов еквивалент вредата би трябвало да е голяма по автомобила. Като редови жител приканвам прокуратурата да покаже фотоси, с цел да забележим какво се е случило с него ", добави той.

Специалистът по национална сигурност определи като несъответстващо деяние разпоредената същата вечер профилирана полицейска интервенция. 

" Абсолютно несъответстващ отговор за сходно нещо. Първо би трябвало да се разбере кой има изгода от това ", изясни гостът.

По думите му има сериозен проблем с интегритета на службите и чиновниците. А през последните години е допуснато политизиране на службите и кадруването от страна на политическите партии, което е пагубно за България.  " Този механизъм на диалогичност с обществото е тотално изгубен ", добави той.

Според него в проектосъстава на " Продължаваме промяната - Демократична България " има редица почтени хора, като проф. Тагарев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР