Безскрупулна престъпна схема на депутатката на ПП-ДБ Стела Николова и

...
Безскрупулна престъпна схема на депутатката на ПП-ДБ Стела Николова и
Коментари Харесай

Разкритие: Безскрупулна престъпна схема на депутатката от ПП-ДБ Стела Николова и варненския кмет Благомир Коцев!

Безскрупулна незаконна скица на депутатката на ПП-ДБ Стела Николова и кмета на Варна Благомир Коцев се разкрива в отворено писмо до медиите. То се отнася за протичащото се в Община Варна и най-много за дейностите и бездействията на кмета Благомир Коцев, частният му юрист Диан Иванов, който в този момент е заместник-кмет и Христо Рафаилов – зам.-кмет с сектор Оперативна програма „ ТАСРУД “.

SafeNews разгласява писмото без редакторска интервенция:

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМИ МЕДИИ,

Обръщам се към Вас с молба да публикувате моето писмо за да има повече публичност за протичащото се в Община Варна и най-много за дейностите и бездействията на кмета Благомир Коцев, частният му юрист Диан Иванов, който в този момент е заместник-кмет и Христо Рафаилов – зам.-кмет с сектор Оперативна програма „ ТАСРУД “.

На 11.02.2024 година Благомир Коцев – кмет на Община Варна и Диан Иванов – зам.-кмет, дадоха неделен ексклузивен брифинг пред варненските публицисти по отношение на съставените елементи на план „ Интегриран градски превоз на Варна “.

Тогава споделиха доста неистини, основани на безспорни лъжи с нападки и грозни операции, в които намесиха името ми.
Всичко това бе опровергано от мен с обстоятелства и и доказателства. Написах писмо (право на отговор), защото нито един публицист нямаше доблестта да ми се обади и чуе и моята позиция, а побързаха да разгласяват лъжите и клеветите на тези двамата „ самозабравили се политици “ по мой адрес и плана, чийто началник съм.

Някои медии отчасти разгласиха в обобщение моя отговор. Единствено уеб страницата АФЕРА разгласява буквално моето писмо – право на отговор.

Сега няма да разясня лъжите, които сподели Диан Иванов – зам.-кмет на Община Варна, защото същите са оповестени в уеб страницата АФЕРА, а в този момент ще изнеса шокиращи обстоятелства, за какво са казани тези погрешни изказвания, неистини и операции от Диан Иванов и каква бе задачата му.

Всичко това се прави за бойкот на автоматизираната билетна система от новото управление на община Варна с присъединяване на народния представител от ПП/ДБ – Стела Николова.

Ето и шокиращите обстоятелства:

Последният ден от коледната почивка на депутатите, на 10.01.2024 година, най-вероятно по самодейност на депутатката Стела Николова се е провела работна среща в Община Варна, в стаята на общинските съветници. Целта на срещата е била разискване на заложения бюджет в финансовата стратегия на Оперативна програма „ ТАСРУД “ за 2024 година

Правя уточнението, че Оперативна програма „ ТАСРУД “ е общинско дружество, което стопанисва автоматизираната билетна система, (активи, които са доставени по план интегриран градски превоз на Варна) и което генерира доходи, посредством продажба на транспортни документи за градския превоз на Варна.

На срещата с изключение на Стела Николова са участвали чиновници от Оперативна програма „ ТАСРУД “, от администрацията и общински съветници.

При разискването на бюджета на Оперативна програма „ ТАСРУД “, Стела Николова е споделила, че е проверила по уеб страниците и е намерила „ евтини валидатори “ и заложените средства в финансовата стратегия на Оперативна програма „ ТАСРУД “ за валидатори, контролни устройства и картови принтери да се махнат.

Оперативна програма „ ТАСРУД “ са заложили средства и за един климатик, само че и за климатика Стела Николова се е изказала „ умело “ и е споделила, че има по-евтини климатици в онлайн магазина „ ЕМАГ “ и от там да си купят климатик. Съответно и тези средства за климатик били отстранени от финансовата стратегия на Оперативна програма „ ТАСРУД “. А за мен като началник на плана е споделила следното: „ Биляна Якова още ли е на работа? Коцев още ли не я е уволнил… “.

В тази връзка пораждат следните въпроси:

1. На какво съображение и в качеството си на каква, депутатката Стела Николова търси „ евтини валидатори “ за автоматизираната билетна система на Община Варна?

2. По този метод упражнява ли се напън от страна на Стела Николова към присъствалите на срещата чиновници на Оперативна програма „ ТАСРУД “?

3. Има ли персонален интерес Стела Николова от саботирането на билетната система?

4. Каква експертиза и подготвеност има същата и механически грамотна ли е?

5. Наясно ли е, че валидатори не се поръчват от уеб страниците, да не би да е намерила „ евтини валидатори “ от „ AliExpress “?

6. „ Намерените от Стела Николова „ евтини валидатрори “, по какъв начин и по какъв метод ще се интегрират с автоматизираната билетната система на община Варна, която е закупена с европейски средства?

7. Как и по какъв метод ще бъдат интегрирани към ИАСУТД (Интегрирана автоматизирана система за ръководство на комерсиалната дейност)?

8. Как и по какъв метод ще бъдат интегрирани „ евтините валидатори “ към Банка за асинхронни заплащания с (EMV) сертификация?

9. „ Намерените от Стела Николова „ евтини валидатори “ сертифицирани ли са с (EMV) сертификация?

10. Знае ли, Стела Николова, че има Закон за обществените поръчки (Закон за публични поръчки) и всички подписани контракти в Община Варна са в резултат на извършени процедури според Закон за обществените поръчки, а не са търсени от онлайн магазини „ ЕМАГ “ или „ AliExpress “?
11. Наясно ли е Стела Николова, че средствата, които по нейно гледище са отстранени от проектобюджета за 2024 година са временен излишък от предходната 2023 година и същите са утвърдени според признато Решение № 1174-1(32)/31.01.2023 година на Общински съвет – Варна по функционалности, действия и параграфи и финансирането е включено в бюджета на Оперативна програма „ ТАСРУД “ за доставка на спомагателни 364 броя валидиращи устройства и 70 броя контролни устройства?

12. С какво право и на какво съображение „ праща “ чиновниците от Оперативна програма „ ТАСРУД “ да си търсят и купят климатик от „ ЕМАГ “ и да търсят „ евтини валидатори “ от „ AliExpress “?

Факт е, че по гледище на Стела Николова, утвърдените средства, които са временен излишък от 2023 година, са отстранени от проектобюджета за 2024 година от финансовата стратегия на Оперативна програма „ ТАСРУД “.

Към сегашния миг община Варна има обвързване към компанията реализатор „ Балистик Сел “ към 1 000 000 лева за осъществени действия по билетната система. Има неработещи валидатори, няма възлагания от страна на Оперативна програма „ ТАСРУД “, тъй като средствата от преходния излишък от 2023 година са отстранени по гледище на Стела Николова и има спад на приходите от билетната система изразяващи се в стоици хиляди лв..

Безкрупулното кадруване в Община Варна от Стела Николова, която се меси в работата на общинската администрация е жестоко нарушение на нормите за етично държание на депутат.

В момента от нея и новото управление на община Варна се саботира една работеща билетна система, която е предоставена с европейски средства.

Заради дейностите и бездействията на кмета на община Варна – Благомир Коцев, заради отхвърли от възлагане на поправки за неработещи валидатори, финансовите загуби за Община Варна се усилват с всеки изминат ден.

Фирмата реализатор на контракта за поддръжка на автоматизираната билетна система – „ Балистик Сел “ ЕООД сега изнемогва и не може да покрие настоящите си финансови разноски, тъй като Община Варна към момента не е изпълнила уговорката си по контракта и не е изплатила задължението си за осъществени поправки.

Лихвите по главницата към този момент са над 100 000 лева, които също са дължими на компанията, а по Наказателен кодекс това си е закононарушение.

Призовавам варненските публицисти да се повозят с рейсовете и ще открият, че варненци сега употребяват „ безвъзмезден превоз “, защото част от валидаторите не работят и варненци не могат да си валидират електронните карти. Не могат да си валидират електронните карти, поради дейностите и бездействията на новата администрация в лицето на кмета Благомир Коцев, тъй като няма възлагания за поправки, поради намесата на варненската депутатка Стела Николова, която кадрува в Община Варна и преходният излишък от средствата очакван за Оперативна програма „ ТАСРУД “ е отстранен от бюджета за 2024 година

Следват още шокиращи разкрития, които ще изнеса на по-късен етап…

Кой и за какво желае да ликвидира работещата автоматизирана билетна система, закупена с европейски средства?

Колко загуби дневно (хиляди на месец) търпи Община Варна от неработещи машини и валидатори, тъй като дейностите не се разпореждат на компанията реализатор?

Неработещите машини за продажба на билети връзват ли се със синджири за кучета и заключват с катинари за пощенски кутии от чиновници на Оперативна програма „ ТАСРУД “, по предписание на новия изпълняващ длъжността шеф – Бойка Балева?

Подготвя ли се нова процедура за закупуване на нова билетна система с верните заложени критерии за една компания по предписание на Благомир Коцев – кмет, Диан Иванов – зам.-кмет и Христо Рафаилов – зам.-кмет с сектор Оперативна програма „ ТАСРУД “

За всичко това следват шокиращи разкрития от мен…

С почитание:

Биляна Якова – към момента изпълняващ длъжността

Ръководител на план „ ИГТВ “ в Община Варна

====

Ето я и разрушената машина, която е омотана със синджир и заключена с катанец.

 

 Разкритие: Безскрупулна незаконна скица на депутатката на ПП-ДБ Стела Николова и варненския кмет Благомир Коцев! Снимка: Afera.bg

Източник – Afera.bg

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР