Безсилието поражда агресия, както и гневът. Вчера ДПС се почувстваха

...
Безсилието поражда агресия, както и гневът. Вчера ДПС се почувстваха
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Депутати от ИТН ще ни подкрепят

Безсилието поражда експанзия, както и гневът. Вчера Движение за права и свободи се почувстваха хем гневни, хем безсилни. Те желаеха да се гласоподава вотът на съмнение още в неделя. Затова и през днешния ден експанзията ескалира. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната " във връзка политическите и физически конфликти в Народното събрание през днешния ден.

По думите му колкото повече време минава депутатите от ИТН се обръщали към съвестта си, и ги подкрепяли. " Г-н Хамид прояви експанзия, блъсна ме и аз паднах върху сътрудника си Васил Стефанов. Трябваше да видите очите му – той беше буен. ГЕРБ също са гневни. Може би това се дължи, на обстоятелството, че спряхме частната митница на " Капитан Андреево ", чадърът на Иван Гешев не може да ги пази постоянно, чекмеджетата към този момент са празни ", изясни Ананиев случилото се в пленарната зала през днешния ден.

Той разкри, че депутатите от Има Такъв Народ не трябвало да се срамят, би трябвало им кураж, тъй като ги заплашват.

Според Настимир Ананиев протичащото се в последните дни се дължи на това, че в Народното събрание има едни сценаристи, работещи по сюжет. " Това обаче не е шоу. Ние се борим за България. Каним ги да се причислят към идеята " България ", да се спре корупцията и злоупотребите. Пенсионерите с години са били лишавани, с цел да се раздават пари на послушни кметове ", съобщи депутатът от Политическа партия.

" Притесненията ми са, че ще се опитат с новата коалиция да създадат промени в бюджета. Сега би трябвало да се вземат заеми, тъй като банките подвигат лихвите. По-изгодно ще е да се тегли заем в този момент и да се изплати след това на по-ниските лихви.

Имаме индикации, че депутати от Има Такъв Народ обмислят да ни поддържат в сряда. Когато те се прибират в района си, техните гласоподаватели ще ги питат за какво са дали своят вот дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане ", сподели още Настимир Ананиев.

" Твърдо сме изразили нашите позиции във връзка с районен съд Македония, от които няма да отстъпим от тях. По-важното е, че в Европа към този момент се чуват нашите претенции и условия и може да се съобрази с тях ", акцентира Ананиев.

Той разяснява и думите на президента за калните битки в Народното събрание: " Дали има пазарище в Народно събрание, при нас връзката е открита. Това е идея. При нас доближи информация, че върху депутатите, които напуснаха Има Такъв Народ, се оказва голям напън да се върнат. Ние имаме идея, не предлагаме нищо. Вижда се, че новата коалиция се е фокусирала да смъкна държавното управление. Хората от Има Такъв Народ ни саботираха, по тази причина се забави и процеса на измененията. Има пари в България и те би трябвало да стигат до групите, които се нуждаят. Тези, които не желаят да се одобри бюджета, не мислят за хората. От съпротива се трансфораха в болшинство, което има цел. Битката е за България и ние няма да се предадем ", акцентира той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР