Безсънна нощ в Сливенско. Пожарът в гората над Твърдица продължава

...
Безсънна нощ в Сливенско. Пожарът в гората над Твърдица продължава
Коментари Харесай

Битката с огъня: Военни и доброволци втори ден гасят пожара над Твърдица

Безсънна нощ в Сливенско. Пожарът в гората над Твърдица продължава да бушува. А поради все по-високите температури на крайник са и управляващите в Югозападна България.

В Твърдица стихията изпепели 500 декара борова гора. Усилията пожарът да бъде локализиран до момента са несполучливи. На два пъти нощес огънят е стигнал рисково покрай къщите, на към 150 метра. Пожарът към този момент е на три фронта, като приоритет е този в южната част, където живеят стотици хора.

Екипът на старши контрольор Росен Георгиев е на терен втори ден. „ Цяла вечер сме гасили южния фронт, който е тъкмо над града, с цел да запазим да не слезе долу под къщите “, изясни той.

От нощес тежка техника прави просеки в планината. Стотици горски, огнеборци и доброволци гасят огнища на ръка, дружно с военни от Сливен.

На моменти стихията надделяваше. Хората от първите къщи не са мигнали втори ден. „ Дано да го спрат, молим се вали дъжд “, споделят локалните хора.

Фронтът на пожара към този момент е над 2 километра. За страдание предстоящите високи температури ще затруднят екипите. Хеликоптерът ще взе участие в гасенето през целия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР