Безредици на протестите срещу пенсионната реформа във Франция. Пожар бе

...
Безредици на протестите срещу пенсионната реформа във Франция. Пожар бе
Коментари Харесай

Безредици на протестите срещу пенсионната реформа във Франция


Безредици на митингите против пенсионната промяна във Франция. Пожар бе разпален на централен бул. в Париж, до момента в който полицията разпръскваше тълпите със сълзотворен газ.

Парижката полиция заяви, че са задържали един човек за владеене на огнестрелно оръжие, както и няколко други за вандализъм.

Някои стачкуващи даже минаха през Площада на републиката в Париж със своите фамилии и носеха плакати с прочувствени надписи. " Не желая родителите ми да умрат по време на работа ", гласеше един от тях, който бе държан от младеж.
Снимка: EPA

Полицията във Франция през днешния ден бе на крайник поради четвъртия ден на общонационални демонстрации против проектите на президента Еманюел Макрон да реформира в страната, заяви Асошиейтед прес.

Стотици хиляди протестиращи се очакваше да излязат по улиците на Париж, Ница, Марсилия, Тулуза, Нант и други градове с вярата, че по този метод ще продължат да оказват напън върху държавното управление, с цел да отстъпи.

Този път обаче стачките на железопътните служащи не съпътстваха демонстрациите, което разреши придвижването на влаковете и метрото в Париж.
Снимка: Getty Images

Въпреки това непредвидена стачка на ръководителите на полети докара до анулация на половината от полетите този следобяд до и от второто по величина парижко летище " Орли ".

По-рано през седмицата френските законодатели започнаха бурни диспути по законопроекта за пенсиите, който планува увеличение на минималната пенсионна възраст за приемане на цялостна държавна пенсия от 62 на 64 години.

Франция има най-ниска минимална пенсионна възраст от страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз - полза, от която, както сочат социологическите изследвания, голямото болшинство от жителите не желаят да се откажат, показва Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Протестите са значим тест както за Макрон, по този начин и за неговите съперници. Правителството, че е решено да прокара предизборното заричане на Макрон за промяна на великодушната пенсионна система на Франция. Макрон споделя, че промяната е " жизненоважна " за обезпечаване на жизнеспособността на пенсионната система, показва Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР