Безработните в Испания през месец ноември намаляха рязко и достигнаха

...
Безработните в Испания през месец ноември намаляха рязко и достигнаха
Коментари Харесай

Безработицата в Испания намалява

Безработните в Испания през месец ноември понижиха внезапно и доближиха 2 881 380 души. Това е най-ниското равнище за това време на годината от 2007 година насам.

Пазарът на труда в Испания остава извънредно постоянен макар растежа и спада на стопанската система в другите стадии. Доказателство за това е понижението на безработицата с 33 512 души през ноември, което е необичайно, имайки поради, че огромна част от краткотрайно заетите са в туристическия отрасъл през летния сезон.

Броят на безработните лица под 25-годишна възраст също е намалял с малко над 4 000 души (207 936). През ноември са подписани 1 424 283 контракта, като четири от 10 са безсрочни. Боят на хората, които се обезпечават, се е нараснал с близо 79 000 души, достигайки общо 20 319 146 заети, предава БНР.  " Единадесет месеца след влизането в действие на трудовата промяна позитивните ѝ резултати не престават да се виждат в подобряването на качеството на заетостта ", сподели министърът на общественото обезпечаване Хосе Луис Ескрива.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР