Безработни родители и такива, които искат да се върнат на

...
Безработни родители и такива, които искат да се върнат на
Коментари Харесай

Семействата имат възможност да кандидатстват за детегледачка до 2023 г.

Безработни родители и такива, които желаят да се върнат на работа след първата или след втората година от майчинството, може да аплайват за обезпечаване на детегледачка за децата си. Това оповестиха от пресцентъра на общественото министерство.
 Всички възпитаници в първи и в осми клас ще получат еднократна помощ от 300 лева през 2021 година Виж още
Програмата " Родители в претовареност " на Агенцията по заетостта беше удължена до 2023 година, като за задачата бяха отпуснати в допълнение 15 млн. лева 5429 фамилии са употребили или употребяват услугата сега.

Детегледач може да се наеме до 18 месеца, като фамилиите може да пожелаят това да е техен непосредствен или родственик, регистриран в бюро по труда. Родителите на деца до 5 година, които не са записани на ясла или детска градина, може да получат детегледач за до 8 часа на ден. Хората с три или повече деца до 12 година, записани в детска градина или учебно заведение - за до 4 часа. Ако майката или бащата на децата са безработни, те би трябвало да стартират работа до четири месеца след утвърждение по програмата.

Кандидатстването става в бюрата по труда по сегашен или непрекъснат адрес, като повече информация за изискванията и нужните документи може да се намерят на адрес:.

Общият запас на програмата е 65 млн. лева, като все още са подписани контракти за обезпечаване на детегледачи в размер на близо 54 млн. лева Средствата са обезпечени по Оперативната стратегия " Развитие на човешките запаси ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР