Безработни наркозависими мъже са най-честите извършители на уличните грабежи у

...
Безработни наркозависими мъже са най-честите извършители на уличните грабежи у
Коментари Харесай

Безработни наркомани най-често грабят на улицата

Безработни наркозависими мъже са най-честите причинители на уличните грабежи у нас. От полицията поучават хората да не оказват опозиция, в случай че бъдат нападнати, а по най-бързия метод да алармират органите на реда.

Броени дни откакто полицията в София залови 42-годишнит Цветан Петров от Червен бряг, нападал и обирал възрастни дами, от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че в действителност има понижаване на този тип престъпност. Причините са, че една част от "контингента ", правил сходни набези в предишното, сега се занимава с трафик на мигранти, други са по арестите след интервенции на Министерство на вътрешните работи.

Димитър Кошов от Сектора за битка с грабежите в Националната полиция споделя пред БНР: "Наркотично подвластни, безработни, в избрана част от случаите от ромски генезис, рецидивисти. В по-голямата си част се повтарят случаите, откакто излязат от пандиза, отново не престават да правят такива закононарушения. Най-често жертвите на набези стават хора, които не могат да окажат сериозна опозиция ".

Извършителите издебват такива жертви, които няма да им окажат опозиция - бързо да правят грабежа, неусетно, да избягат и да изоставен региона на местопроизшествието, споделя Кошов.

Правилната тактичност при сходни случаи е да не оказвате опозиция. В противоположен случай може да се стигне и до по неприятни последици за жертвата, допълват от полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР