Безработицата в САЩ изненадващо е паднала до 13,3% през май

...
Безработицата в САЩ изненадващо е паднала до 13,3% през май
Коментари Харесай

Изненадващ спад на безработицата в САЩ

Безработицата в Съединени американски щати изненадващо е паднала до 13,3% през май по отношение на 14,7% през април, заяви Министерството на труда на Съединени американски щати, представено от Си Ен Би Си.

По данните на министерството, американската стопанска система е основала 2,5 млн. нови работни места през май, което е най-големият едномесечен скок от 1939 година насам.

Данните са доста по-добри от упованията на анализаторите, интервюирани от Dow Jones, които предвидиха растеж на безработицата до 19,5% и загуба на 8,333 млн. работни места.

Ако прогнозите на Уолстрийт се бяха осъществили, това щяха да са най-лошите резултати от Голямата меланхолия насам. Вместо това, майските резултати се одобряват за сигнал, че американската стопанска система е на път към възобновяване след най-резкия си срив.

„ Изглежда, че вредите от ограничаващите ограничения против ковид в цялата страна не са били толкоз тежки или продължителни, колкото чакахме преди месец “, разяснява Скот Клемънс от Brown Brothers Harriman.

След оповестяването на новината фючърсите на промишленият показател Dow Jones скочиха с над 600 пункта в предборсовата търговия на Нюйоркската фондова борса.

„ Като изключим опцията от втора вълна на COVID-19, американската стопанска система може да е отворила нова страница в своето възобновяване, за което сочат днешните данни. “, разяснява Тони Бедикиан от Citizens Bank.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР