Безработицата в САЩ е близо до 50-годишно дъно, икономическият растеж

...
Безработицата в САЩ е близо до 50-годишно дъно, икономическият растеж
Коментари Харесай

Къде се местят богатите американци

Безработицата в Съединени американски щати е покрай 50-годишно дъно, икономическият напредък е многолюден, борсовият пазар - макар разочароващата 2018 година - е изплатил великодушна възвръщемост след финансовата рецесия отпреди десетилетие.

Но не за всички. Пропастта сред богатите и бедните не е била толкоз огромна от началото на събирането на данни през 60-те години на предишния век. Работниците изживяват явно разнообразни версии на Америка - според от града или квартала - в който живеят. Един от методите за премерване на икономическото положение на обещано обитаемо място е концентрацията на семейства, които получават 200 000 $ или повече - най-високият предел в проучването на Бюрото за броене, написа Bloomberg.

На национално равнище 6,9% от американските семейства изкарват толкоз.

Ето кои са областите, които са посочили най-голямото нарастване на концентрацията на семейства с приходи от 200 000 $ от 2000 година насам, съгласно изчисленията на консултантската компания Webster Pacific. Тя употребява данните, оповестени на 6 декември и поправя за инфлацията. (Класацията изключва неотдавна основаните сектори, тези, които са избрани като сектори със обилни промени и всеки сектор с по-малко от 100 семейства през 2000 година или 2017 г.)

Кук Каунти, Илинойс

Оклъг Кук, който включва окръжното седалище на Чикаго, е дом на най-бързорастящия дял на семействата с приход над 200 000 $. № 1 е, иронично, регионът, където в миналото се е намирал жилищният регион Cabrini-Green. Той е прославен с тежки закононарушения, беднотия и фактическа расова сегрегация до разрушаването му, почнало през 90-те години на предишния век, по разпореждане на жилищния орган на Чикаго.

Тогава управляващите са се тормозили, че проектите за реорганизация могат да изгонят фамилиите с ниски приходи. И се оказаха прави. Две десетилетия по-късно концентрацията на по-заможни семейства е скочила от нула до 39%. За някои от дългогодишните поданици, които остават, трансформацията на квартала ги е изолирала.

53-годишната Латаня Палмър е израснала в Cabrini. През 2005 година се е преместила в непосредствен разбъркан квартал с поданици с високи и ниски приходи, хипер-джентрификацията понякога я кара да се усеща като чужд в личния си дом. Това възприятие се усеща в цялата страна, защото бедните и американците от работническата класа от ден на ден са отблъсквани от бурното развиване и качващите се разноски за живот.

Районът от проучването включва оставащите, въпреки и значително празни домове, където е израства Палмър. Но в този момент има първокласни еднофамилни жилища и жилища. Те имат тераси на покрива и прелестни гледки към заможното градче Gold Coast и езерото Мичиган. Пентхаусът с три спални там коства към 2 милиона $.

На към 20 километра на север, Кук Каунти има още един квартал в топ 10: Глен, в предградието на Гленвю. Преустроен от това, което се е употребило за Военновъздушната железопътна гара Гленвю, плануваният регион има стотици фамилии, живеещи в първокласни жилища, градски къщи и еднофамилни домове, които костват до 2,5 млн. $, съгласно сътрудника Маргарет Лудеман.

Предградията на Вашингтон

Въпреки че Ню Йорк получи цялото внимание, когато Amazon разгласи градовете-победители в конкуренцията за откриването на новата централа, различен благополучен град е Арлингтън, Вирджиния. Онлайн търговецът на дребно възнамерява да донесе 25 000 нови работни места в това предградие на Вашингтон, като заплаща приблизително над 150 000 $ на чиновник.

Ако има едно място в Америка, което не се нуждае от помощта на Джеф Безос, то е тъкмо това. Вашингтонската област е дом на четири от десетте най-бързоразвиващите се богаташки региони. Като жилищен регион на столицата на страната, той към този момент има забележителна централизация на богати през 2000 година Но от този момент насам регионът е толкоз богат, че в някои места към половината семейства печелят повече от 200 000 $.

Лобистите, адвокатските адвокатски фирми и софтуерните компании изиграха роля във възхода на Вашингтон. Също по този начин има и високо съответствие на семействата с доста приходи, съгласно Джанет Чапман, заместник-директор на института Стивън С. Фулър в университета Джордж Мастър.

Но даже и при тези приходи, доста поданици не се усещат богати, споделя Чапман, защото и разноските напълно не са ниски.

В покрайнините на Арлингтън цените на еднофамилните жилища са нарастнали прекалено много от построяването им през 90-те години. Цените в региона на Феърфакс се усилват повече от два пъти от 2000 година насам, като междинната продажна цена е 565 509 $ през 2017 година, съгласно Асоциацията на брокерите на недвижими парцели в Северна Вирджиния.

Предградия в Джаксънвил

Следващият регион с централизация на богаташи в проучването е във Флорида, към Марш Лендинг - затворено населено място на плажната линия Понте Ведра. През 2000 година регионът има 20% централизация на най-богатите американци. Сега към 56% от семействата тук изкарват 200 000 $ или повече.

Кварталът е покрай Джаксънвил - град, който е добавил повече от 23 000 работни места в бранша на финансовите услуги от 2000 година насам, съгласно JAXUSA Partnership, поделение на локалната комерсиална камара. От финансовата рецесия насам компаниите от Уол Стрийт се стремяха да понижат разноските за заплати, като местят служащите в градове с по-ниска цена на живот. В резултат на това Bank of America, Deutsche Bank и Citigroup в този момент наемат хиляди служащи в Северна Флорида.

Марш Лендинг притегля някои от тях. В него се намират повече от 1000 първокласни къщи и голф игрище, ситуирано към блата и езерата.

Хюстън

Хюстън се радваше на плодовете на невероятното повишаване на петрола до съвсем 150 $ за барел. Но също по този начин е станал задоволително разнороден, с цел да издържи на злополуката, която пристигна през 2014 и 2015 година, прибавяйки работодатели в региона на финансите, търговията на дребно и даже нефтохимическата индустрия, които в действителност се възползват от по-ниските цени на суровия нефт и природния газ.

В квартали като Oak Forest 70-годишните бунгала се унищожават, с цел да бъдат издигнати три пъти по-големи домове. Метрополисът Хюстън има 10 региона в топ 100 на най-бързорастящите съсредоточени региони с 200 000 $ приход на домакинство.

" Има хора, които считат, че 60, 70-годишната история не би трябвало да се губи, само че фактът е, че това е икономическо решение ", споделя Мат Мичъл, президент на Асоциацията на притежателите на орехови гори.

Мениджър ръководство на данни на локална енергийна компания, Мичъл идва в региона преди 10 години. Той, брачната половинка му и двете им деца се преместили в къща от 1600 квадратни метра, издигната през 1947 година

Но от този момент той има още едно дете. Сега възнамерява да я събори и да построи по-голяма. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР