Безработицата в Русе леко се повишава в края на 2017-а,

...
Безработицата в Русе леко се повишава в края на 2017-а,
Коментари Харесай

Безработицата в Русе се увеличава в края на годината

Безработицата в Русе леко се покачва в края на 2017-а, само че към момента е ниска на фона на междинната за страната. Най-много са останалите без работа над 50 години. А кои са най-търсените специалности, вижте в репортажа.

Русе

Оказва се, че най-търсените специалности през ноември в Русе са обществен помощник, машинен оператор, шивач и водач. Доста постоянно не доближават и общи служащи. Но съгласно шефа на „ Бюрото по труда “ Галина Димитрова Русе към момента е измежду градовете с най-ниска безработица в страната.
Галина Димитрова – шеф на дирекция „ Бюро по труда “ – Русе
„ Броят на записаните безработни нараства, което е особено за края на годината и в края на месец ноември за община Русе те са 2662. Равнището на безработица в края на месец ноември е 3.29%, което е с 0.09 повече от предходния месец, само че с само че с 3.64 процентни пункта под това за страната. “
25-годишният Петьо Пенев приключва „ Археология “ във Великотърновския университет. Иска да работи по специалността си, само че към този момент не съумява да си откри работа.
Петьо Пенев
„ Случи се по този начин, че се оказа, че нямало работни места, най-малко по този начин настояват, и не съумях да си намеря. В момента не преставам търсенето – каквото и да е. Намирането на работа не е доста елементарно, а пък и работата, която се намира, е за недобре квалифицирани служащи и заплащането надлежно е ниско. “
И макар че сега по никакъв начин не му е елементарно, Петьо избира да остане в Русе, с цел да осъществя уменията си, а не да емигрира в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР