Безработицата в ЕС е на рекордно ниско ниво от 7.1

...
Безработицата в ЕС е на рекордно ниско ниво от 7.1
Коментари Харесай

Безработицата в ЕС е на рекордно ниско ниво от 7.1 процента, но все още безработните младежи са много

Безработицата в Европейски Съюз е на рекордно ниско равнище от 7.1 %, само че към момента безработните младежи са доста. Това разгласи европейския комисар по заетостта и обществените въпроси Мариане Тисен. В София се организира неофициална среща на обществените министри от Евросъюза. 
Комисар Тисен акцентира, че младите безработни в Евросъюза са 3 и половина милиона, а други 8 милиона са дълготрайно безработните. В същото време Европа застарява, а цифровата стопанска система е новото предизвикателство на фона на това, че 63 милиона от европейците нямат съществени цифрови умения. Това по думите й, постанова хората непрекъснато да актуализират уменията си:  " Досега формулата на страната за богатство беше " Грижа през целия живот ", само че новото определение би трябвало да бъде " Развитие през целия живот ", а точно обучение и образование през целия живот ", сподели европейският комисар.
Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков акцентира, че министерската среща ще направи изчерпателен разбор на обстановката. Трябва да се предложат нови решения за справяне с провокациите:  " Справяне с младежката и продължителната безработица, с цел да продължим с бързи темпове общественото доближаване ".
Лука Византини - общоприет секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите, изиска страните-членки на Евросъюза да поемат ангажимент за повече финансови средства. В момента финансирането за младежката гаранция е единствено 0,13 на 100 от общия брутен артикул.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР