Безработицата у нас в следствие на коронавируса достигна 10%. На

...
Безработицата у нас в следствие на коронавируса достигна 10%. На
Коментари Харесай

Доц. Красен Станчев обясни какви ще са последиците за икономиката от кризата с COVID-19

Безработицата у нас в резултат на ковид доближи 10%. На този декор страната твърдо е решила да влизаме в Еврозоната. По този мотив икономистът доцент Красен Станчев разяснява в предаването "Неделята " по Нова телевизия обстановката и индикаторите.

„ Начинът на поддръжка на бизнеса по отношение на рецесията от COVID-19 досега има доста слаба успеваемост. Покрити са релативно малко хора от заетите, към 5% от компаниите, а досега от обещаните пари са изхарчени не повече от 11%”, разяснява той.

Кристалина Георгиева с значим коментар за стопанската система на света след COVID-19

„ В този смисъл нещата идват по-късно, в сравнение с са обещани”, безапелационен е Станчев. И добави: „ Ако се видят месечните доклади на бюджета, излиза наяве, че държавното управление към този момент по-скоро изсмуква запаси от стопанската система, в сравнение с да я оставя да работи”.

Според него в сходни обстановки, когато компаниите и жителите не са отговорни за това, което се случва, би трябвало да се постъпи по различен метод.

"Онова, което те са натрупали като доходи и запаси и така нататък би трябвало да им се остави. Това в действителност са запасите – те не са на държавното управление, а са запаси на стопанската система. Защото в последна сметка компаниите и жителите финансират тези резерви”, счита още Красен Станчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР