Безработицата сред младите хора в Германия през миналата година се

...
Безработицата сред младите хора в Германия през миналата година се
Коментари Харесай

Германия отчита най-ниското ниво на безработица сред младите хора от 1990

Безработицата измежду младежите в Германия през предходната година се е намалила до най-ниското си ниво след обединяването, разгласи Федералната статистическа работа, представена от ДПА.

През 2018 година нивото на безработицата в страната за възрастовата група сред 15 и 24 години е било 6.2 %, най-ниското от обединяването на страната през 1990 година.

В провинциите, които бяха част от Източна Германия, нивото на безработица е било по-високо - 8.6 %. В някогашна Западна Германия единствено 2.5 % от младите са били безработни.

През 2005 година 15.2 % от хората в същата възрастова категория в Германия са били безработни.

Низходящата наклонност е отражение на общото ниво на безработица в Германия: през 2018 година единствено 3.5 % от хората във възрастовата група сред 15 и 64 години в Германия са били безработни.

Част от обяснението се крие в застаряването на немското население. Общият брой на хората на възраст сред 15 и 24 години също се е намалил след обединяването съгласно оповестените статистически данни.

През 1991 година, една година след обединяването, в Германия е имало 10.3 милиона младежи. През 2018 година е имало 8.6 милиона младежи, живеещи в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР