Безработен мъж от Пловдивско намери телефон с банкова карта на

...
Безработен мъж от Пловдивско намери телефон с банкова карта на
Коментари Харесай

До Пловдив: Безработен ерген намери банкова карта, черпи нар...

Безработен мъж от Пловдивско откри телефон с банкова карта на улицата. Щастлив от находката почнал да харчи. Бохемският живот обаче траял единствено няколко часа.

Късметлията се разхождал с двама другари в парка в селото до град Стамболийски, в което живеят. Изведнъж забелязал мобилен телефон с черен калъф. Взел апарата и в джобче на калъфа му видял сложена дебитна карта. Веднага предложил на приятелите си да отидат до град Стамболийски, с цел да си вземат нещо от денонощния магазин, тъй като било късно и в селото всички търговски обекти към този момент били затворени. Двамата му другари се съгласили и компанията тръгнала пеш. Щом стигнали, късметлията пробвал да изтегли пари от банкомат, само че не съумял, защото не разполага с пин код.

После тримата отишли до магазин. Мъжът купил две кутии цигари, с цел да види дали ще заплати сполучливо. След като опитът се увенчал с позитивен резултат, влезнал още няколко пъти в границите на два часа. Купил алкохол, насипен тютюн, сладки и други неща. Преди да си тръгнат влезнал за последно извършване на покупки. После компанията се прибрала, с цел да яде и пие.

Междувременно след среднощ късметлията решил да закупи артикули от близка бензиностанция. Опитал още веднъж да заплати без контактно, само че този път блъснал на камък, тъй като картата към този момент била блокирана.

На идващия ден приятелите отишли в заложна къща и дали телефона. Получили 60 лева Тримата си ги разделили и похарчили. Не подозирали обаче, че към този момент е подаден сигнал за картата и че полицията търси кой е изтеглил парите.

Оказало се, че телефонът е на санитар от УМБАЛ " Св. Георги ". Разбрал, че липсва откакто другар пристигнал до дома му у го питал за какво не дава отговор на позвъняванията му.

По записи от камери и следене на транзакциите униформените стигнали до ергена късметлия. Било му повдигнато обвиняване, след което го изправили пред съда. Там признал виновността си, съжалил за стореното и разказал в детайли цялата история. Магистратите му определили наказване от една година и четири месеца затвор с изпитателен период от три години. Чистото му досие спомогнало за условната присъда.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР