Безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на програма Хоризонт на БНР

...
Безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на програма Хоризонт на БНР
Коментари Харесай

Прокуратурата потвърди, че спирането на БНР не е било заради профилактика

Безпрецедентното прекъсване на ефирното лъчение на стратегия " Хоризонт " на БНР за близо 5 часа на 13 септември не се дължи на профилактика. Не е съществувал механически проблем, който да изисква спиране на сигнала, а отговорността за решението е на техническия началник на държавното радио, който ще бъде разследван за закононарушение по работа.

Това оказва се от публикуваното през днешния ден известие на прокуратурата за резултатите от разпоредената в петък от основния прокурор инспекция поради прекъснатото излъчването на държавното радио в петък заран. Сигналът беше спрян в продължение на близо 5 часа в разгара на скандал, провокиран от опита за събаряне от ефир на дългогодишния водещ на утринния блок на стратегия " Хоризонт " Силвия Великова и за отстраняването й от правосъдния сектор, в който тя е известна с сериозната си позиция към работата на прокуратурата, а в последните месеци откакто стартира процедурата - и към единствения към този момент претендент за нов основен прокурор Иван Гешев. Именно Гешев беше избран да управлява инспекцията, която стартира, защото по закон БНР е част от стратегическите обекти и действия от голяма важност за националната сигурност, а страната би трябвало да подсигурява разпространяването на програмата му.

Вчера тезата, че отговорността за спряното ефирно лъчение е напълно на шефа на дирекция " Техника " Пламен Костов разви и генералният шеф на БНР Светослав Костов, който беше изслушан от съвета за електронни медии. В отговорите си към членовете на регулатора Костов неколкократно повтори, че той единствено е сложил резолюция " Да " на докладната на подчинения си чиновник, в която се желае профилактика.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР