Безпрецедентното дело срещу бившия американски президент Доналд Тръмп започна в

...
Безпрецедентното дело срещу бившия американски президент Доналд Тръмп започна в
Коментари Харесай

Делото срещу Тръмп: Десетки кандидати за заседатели се оттеглиха заради безпристрастност

Безпрецедентното дело против някогашния американски президент Доналд Тръмп стартира в Ню Йорк. На старта съдията изключи от процеса десетки претенденти за правосъдно жури, които по-рано оповестиха, че не могат да останат безпристрастни по случая. Тръмп се изправя пред Темида по обвинявания в опит да купи мълчанието на порно актрисата Сторми Даниълс. Според прокуратурата някогашният юрист на Тръмп Майкъл Коен е предложил на Даниел 130 хиляди Долара, с цел да на разкрива детайлности към техни взаимоотношения.

60 от 96-те евентуални правосъдни заседатели побързаха да заявят пред съда в Ню Йорк, че не могат да бъдат безпристрастни. След това на тези, които останаха в залата, бяха заложени голям брой въпроси, в това число за навиците им за четене на вести и книги. Според законодателството в Съединени американски щати са нужни 12 самостоятелни заседатели.

Доналд Тръмп би трябвало да участва на правосъдния развой, който се чака да продължи до май, като съдията по-рано отхвърли настояването на републиканеца да пропусне съвещанието, с цел да участва на съвещанието на Върховния съд на Съединени американски щати във Вашингтон идната седмица. Там юристите на Тръмп ще пледират, че той не би трябвало да бъде изправян пред съда по обособени наказателни обвинявания за интервенция в изборите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР