Безпрецедентно сложна е обстановката по пътищата в област Благоевград. За

...
Безпрецедентно сложна е обстановката по пътищата в област Благоевград. За
Коментари Харесай

Опасни улици! Какво става по пътищата в Пиринско?! За 2 дни 10 тежки катастрофи с множество ранени ! Смазани автомобили! Пияни и дрогирани шофьори застрашават човешки живот

Безпрецедентно комплицирана е ситуацията по пътищата в област Благоевград. За последните 2 дни, от 14 до 16 -ти октомври, полицията регистрира 10 тежки пътни катастрофи с голям брой ранени. Три от злополуките отразихме в събота, те станаха по пътя Банско- Гоце Делчев на мокра настилка,а повода е несъобразената с пътните условия скорост. Ето какво регистрира полицейския бюлетин през днешния ден:

На 14.10.2022 година към 10:50 часа на пътя сред с. Нова Ловча и с. Копривлен, общ. Хаджидимово, лек автомобил „ Шкода Фабия “ с 60-годишен лидер от гр. Гоце Делчев, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой е излязъл в дясно от пътното платно, блъснал се е в склон и се е преобърнал. Водачът на автомобила е потърпевш с травма на рамото, а 53-годишен негов сателит е получил травма на подбедрицата. Пробата за съществуване на алкохол в издишания въздух на 60-годишия мъж е негативна.

На 14.10.2022 година към 15:10 часа на път II-19 сред разклона за с. Буково и с. Господинци, лек автомобил „ Ауди “ с 36-годишен лидер от с. Вълкосел, на десен завой е навлязъл в лентата за насрещно придвижване и се е блъснал в товарен автомобил „ Пежо Боксер “ с 44-годишен лидер от Благоевград. Водачът на товарния автомобил е потърпевш с травма на гръдния панер, 23 годишна пътничка в лекия автомобил „ Ауди “ е с фактура на носа и комоцио. Нейна 29-годишна спътничка е с разкъсно-контузни рани по лицето. Пробата за съществуване на алкохол в издишания въздух на лидера на лекия автомобил е негативна. Поради неспособност лидерът на товарния автомобил не е тестван с техническо средство. Взета е кръвна проба за химическа експертиза.

На 14.10.2022 година към 15:48 часа на бул. „ Св. Димитър Солунски “ в гр. Благоевград, лек автомобил „ ВАЗ “ с 80-годишен лидер от гр. Благоевград, движейки се по бул. „ Св. Димитър Солунски “ на кръстовище, формирано с бул. „ Св. Св. Кирил и Методий “, при престояване в лента за придвижване на ляво не обезпечава задоволително разстояние от намалящ скоростта си пред него лек автомобил „ Мерцедес “ и го блъска в задната му част. С разкъсно-контузна рана е потърпевша 76-годишна пътничка в лекия автомобил „ ВАЗ “, която след осъществен медицински обзор е освободена за домашно лекуване. Пробата за съществуване на алкохол в издишания въздух на лидера на лекия автомобил „ Мерцедес “ е негативна. Пробата на лидера на лекия автомобил „ ВАЗ “ е отчела 1,68 промила. Образувано е бързо произвеждане.

На 14.10.2022 година към 19:50 часа на пътя сред гр. Банско и с. Баня е станало ПТП, при което лек автомобил „ Шкода Фабия “ с 45-годишен лидер от с. Юруково е навлязъл в лентата за насрещно придвижване и е блъснал лек автомобил „ Хюндай “ с 49-годишна лидерка от с. Баня. Водачът на лекия автомобил „ Шкода Фабия “ е потърпевш с: фрактура на капачката на коляното, фрактура на китката, фрактура на фронтална кост на главата и комоцио. Той е превозен за лекуване в болнично заведение в гр. София. С фрактура на опашната кост е потърпевша лидерката на лекия автомобил „ Хюндай “. Тя е настанена за лекуване в МБАЛ-Разлог. Пробата за съществуване на алкохол в издишания въздух на 49-годишната жена е негативна. Поради неспособност, такава не е направена на другия лидер.

На 16.10.2022 година към 10:15 часа на пътя сред гр. Благоевград и местността „ Бодрост “ е станало ПТП, при което лек автомобил „ Киа “ с 69-годишен лидер от гр. Благоевград, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост към местността „ Бодрост “, заради заслепяване от слънчевите лъчи се е блъснал в лек автомобил „ Опел Астра “, който бил паркиран компактно в дясно на пътното платно, а 72-годишният му лидер е стоял зад него в обсега на багажното поделение. При случая, с фрактура на двата крайници е потърпевш лидерът на лекия автомобил „ Опел Астра “, а 65-годишна пътничка в лекия автомобил „ Киа “ е получила болки в гърдите. Те са настанени за лекуване в болница „ Пулс “ в Благоевград.

На 16.10.2022 година към 12:25 часа на пътя сред с. Кавракирово и с. Михнево, мотоциклет „ Априлия “ с 39-годишен лидер от гр. Сандански, на ляв завой е навлязъл в насрещната лента за придвижване и се е блъснал странично в лек автомобил „ Ауди “. С фрактура на глезена е потърпевш мотоциклетистът, който след осъществен медицински обзор е освободен за домашно лекуване.

Детето е потърпевшо с болки в коляното и бедрото и след осъществен медицински обзор е освободено за домашно лекуване. Пробата за съществуване на алкохол в издишания въздух на лидера на автомобила е негативна.

На 16.10.2022 година към 18:06 часа на кръстовище сред ул. „ Струма “ и ул. „ Броди “ в гр. Благоевград, лек автомобил „ Фолксваген Поло “ с 35-годишен лидер от гр. София, завивайки на ляво е лишил преимуществото на лек автомобил „ Фолксваген Голф “ с 20-годишен лидер от гр. Благоевград и е позволил ПТП. Пробите за съществуване на алкохол в издишания въздух на водачите на колите са негативни.

На 16.10.2022 година към 16:20 часа на стръмен пътен сектор в с. Долно Дряново, 81-годишен мъж от селото е изгубил надзор над управлявания от него колесен трактор, който не е регистриран по надлежния ред, вследствие на което се е блъснал в циментов бордюр и се е преобрнал. Водачът е потърпевш с комоцио, счупени ребра и политравми по тялото и е настанен за лекуване в МБАЛ-Гоце Делчев.

Ежедневно по улиците и пътищата на региона биват залавяни пияни, дрогирани и нередовни водачи, които безпардонно се качват на колите си,застрашавайки човешки живот.

Около 02:05 часа на 14. 10. 2022 година на ул. „ Малешевска “ в гр. Сандански, от полицейски чиновници на РУ-Сдански е спрян за инспекция лек автомобил „ Додж Нитров “. В хода на инспекцията е открито, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред, а 35-годишният му лидер от гр. Сандански кара след приложимост на наркотично вещество. Той е арестуван с разпореждане „ Задържане до 72 часа “. Образувано е бързо произвеждане.

След приложимост на опиат, зад кормилото на товарен автомобил „ Ивеко Дейли “ е седнал 32-годишен от гр. Петрич. Той е спрян от органите на реда към 10:14 часа на 15. 10. 2022 година на ПП1 Е-79 в гр. Кресна. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Бързо произвеждане за осъществено закононарушение по член 343Б, алинея 1 от Наказателен кодекс е формирано, откакто към 23:50 часа на 15. 10. 2022 година на площад „ Н. Й. Вапцаров “ в гр. Банско, от полицейски чиновници на РУ-Банско е тестван лек автомобил „ Фолксваген Бора “ и с техническо средство е открито, че 60-годишният му лидер от града кара с съществуване на 1, 44 промила алкохол в издишания въздух.

От полицейски чиновници на РУ-Гоце Делчев е арестуван 39-годишен мъж от гр. Гоце Делчев, който към 11:50 часа на 16. 10. 2022 година в с. Долно Дряново е управлявал лек автомобил „ Мерцедес “ без да има удостоверение за ръководство на МПС. По случая е формирано бързо произвеждане.

Оказва се,че пътищата в региона крият съществени опасности. Вече никой не е сигурен кой е против него на пътя и дали няма да стане почтена жертва на сходни нарушители. Въпросът е задоволителен ли е контролът по пътищата в региона от страна на органите на реда, с цел да се стига до такива невиждано огромен брой тежки пътни катастрофи?!

П.Попов


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР