Безпрецедентно Община Пловдив ще гласува бюджета си на практика с

...
Безпрецедентно Община Пловдив ще гласува бюджета си на практика с
Коментари Харесай

Пловдивчани масово не плащат данъците си, вдигат заплатите в Общината с 10%

Безпрецедентно Община Пловдив ще гласоподава бюджета си на процедура с последната сесия за този мандат. След  политическата рецесия и  дългото ръководство на служебните кабинети, бюджетът на страната бе гласуван в края юли. По  закон общините гласоподават своите  макрорамки месец след  приемането на националния бюджет.
Прочетете още
Зам.-кметът по финанси Величко Родопски съобщи, че момента се изготвя бюджета и той ще бъде качен на уеб страницата на Общината към 20 август и ще се гласоподава при започване на септември.

Припомняме, че при започване на април бе гласувана така наречен план на бюджета на Община Пловдив, с цел да се блокира работата на администрацията поради липса на републикански бюджет.  Тогава тя бе в размер на 630 млн. лв..

Според Родопски няма да има основна разлика сред признатата рамка и формалния бюджет. Той обаче изрази терзания, че последните два месеца – юли и юни има доста ниска събираемост на налозите.

„ Обичайно събираме месечно към 24 млн. лв., през последните  два месеца постъпленията са двойно по-малко. Не знам на какво се дължи това ”, разяснява зам.-кметът по финанси.

Относно терзанията, че няма да има средства за нарастването на служителите  в общинските предприятия, въпреки всичко пари са се намерили, изясни Родопски.

Според закона за държания бюджет е  регламентирано 10% нарастване на заплатите на държавните чиновници, които са в администрацията на Община Пловдив, което ще бъде и със задна дата.  От страната са отпуснали и 3,9 млн. лв. за повдигането на заплатите, с което може да се покрие и нарастването в общинските предприятия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР