Безпрецедентно количество маркови стоки е иззето при проверки в 15

...
Безпрецедентно количество маркови стоки е иззето при проверки в 15
Коментари Харесай

ГДБОП иззе рекордно количество ментета при акция в две области

Безпрецедентно количество " маркови артикули " е конфискувано при инспекции в 15 обекта в рамкте на огромна спецоперация на дирекция " Киберсигурност " при основна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) в Бургаска и Великотърновска област , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В обектите са открити близо 834 чувала с облекла, чанти, обувки и други артикули с непозволено сложени обозначения на предпазени търговски марки. Това е най-голямото количество конфискувани ментета за последните 15 години. Сред иззетите продукти са артикули с логото на международни марки като Nike, Adidas и Prada. Те са били продавани в търговски обекти в Слънчев бряг, Свети Влас и Горна Оряховица. Ментетата нямали съответна страна на генезис, само че множеството от тях идвали най-вече от Турция. Складовете в тестваните търговски обекти Сбили замаскирани, като детски кътове и тавански пространства.

Образувани са седем досъдебни производства по чл.175Б от Наказателен кодекс - по шест случая в Бургас и един в Горна Оряховица. Работата продължава под управлението на прокуратурата.

Подробности за акцията са показани от на брифинг от комисар Никола Симов от ГДБОП, окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев и районният прокурор Мария Маркова. В нея са взели участие над 50 чиновници на дирекция " Киберпрестъпност " към бранш " Борба с проведената престъпност " в Бургас и отдел " Разследване " при ГДБОП.
 Повдигнаха обвинявания на 6 души, задържани в Софийско и Пазарджишко за подправени артикули
Повдигнаха обвинявания на 6 души, задържани в Софийско и Пазарджишко за подправени артикули

Пласирали турски ментета в Германия, Франция и Австрия и влагали парите в коли и имоти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР