Безпрецедентно количество кокаин заловиха в Бургас. Той е бил 169

...
Безпрецедентно количество кокаин заловиха в Бургас. Той е бил 169
Коментари Харесай

Безпрецедентно количество: 7 млн. долара струва кокаинът, заловен в Бургас

Безпрецедентно количество кокаин заловиха в Бургас. Той е бил 169 кг, прикрит в кашони с резервоар с еквадорски банани. Цената му е почти 7 млн.долара.

„ Килограм кокаин се продава на едро за 40 000 $, тъй че цената на хванатото е 6,8 млн.долара “, изясни окръжният прокурор Георги Чинев.

Подобно количество е невиждано за Бургас

Според Чинев притежател на плодовете е българско комерсиално сдружение, което едно от най-големите вносители на цитрусови плодове в България. Не е открито обаче дали то е съпричастно към закононарушението.

„ Доказателствената задача, която би трябвало да реши досъдебното произвеждане в хода си е за къде са предопределени плодовете и за къде е предопределена пратката “, сподели още Чинев.

„ Контейнерът е пристигал от Еквадор. Служителите за битка с наркотрафика са селектирали за инспекция няколко контейнера с банани. В 3 от тях са видяни подозрителни зони. След инспекция са открити 150 съмнителни пакета с към 170 кг кокаин “, разкри Стефан Бакалов – шеф на отдел „ Борба с наркотрафика “ към Агенция „ Митници “.

Дрогата е била във заводски отсек, а не в някакъв тайник или пригодено укритие

„ Контейнерът е част от товар, който е дошъл от пристанище Гуаякил в Еквадор с контейнеровоз „ Мадисън “ 2, пътувал е по маршрута Гуаякил – Панама – Малта – пристанищен комплекс Бургас “, изясни Бакалов.

Към момента няма арестувани лица. Не е ясно дали пратката е била предопределена за вътрешния пазар.

В края на януари 2020 година при интернационална интервенция в София, бяха арестувани огромно количество опиати – към 500 кг кокаин, пропит в кашони с лайм, импортирани от Колумбия. Дрогата бе открита в региона на Зеленчуковата борса на столичния кв. „ Слатина “. Тогава бяха арестувани трима души, измежду които и някогашен шеф на Агенция „ Митници “.

Източник: Сега

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР