Безпрецедентно груба провокация - така руското външно министерство определи решението

...
Безпрецедентно груба провокация - така руското външно министерство определи решението
Коментари Харесай

Русия нарече действията на Лондон "безпрецедентно груба провокация"

Безпрецедентно груба провокация " - по този начин съветското външно министерство дефинира решението на английското държавно управление да изгони в границите на една сдемица 23 съветски дипломати и да наложи поредност ограничавания за Русия и нейни жители поради покушението в Солсбъри с бойно отровно вещество против някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал от 4 март.

Изострянето на връзките сред двете страни е " недопустимо и неприлично ", добави министертвото и даде обещание скорошни ответни ограничения. Експулсирането на две дузини съветски дипломати е несъмнено още като " подкопаващо основите на естествения междудържавен разговор ".

Руски сенатори дават обещание пред локални медии, че реакцията на Москва ще бъде такава, " че Англия ще почувства какъв брой безконтролно е постъпила " и че " отговорът ще е огледален ".

В сряда за следващ път външните министерства в Лондон и Москва извикаха посланиците на двете страни Александър Яковенко и Лори Бристоу.

Кризата се разрасна доста бързо та зи седмица, откакто в понеделник министър председателят Тереза Мей съобщи в Народното събрание в Лондон, че " най-вероятно " Русия стои зад покушението в Солсбъри и даде 24 часа на Москва да изясни дали това е по този начин или е изгубила надзор над част от боеприпас, какъвто не би трябвало да има съгласно интернационалните си задължения.

Говорителят на съветското външно министерство отвърна, че е неприемливо да се дават ултиматуми на страната, а президентът Владимир Путин разяснява, че преди въобще да се разисква въпроса е нужно английските управляващи да проведат в детайли следствие.

В сряда в позицията на Москва се споделя: " Вместо да приключи личното си следствие и да задейства откритите интернационалните формати и принадлежности, в това число в границите на Организацията за възбрана на химическите оръжия - на което ние бяхме подготвени - английското държавно управление избра борбата ".

Вечерта пред телевизия " Россия 1 " говорителката Мария Захарова напомни, че страната ѝ чака Обединеното кралство да ѝ съобщи над 40 души, обвинени в осъществяване на закононарушения в Русия. " Сред тях има и серийни убийци, само че тези хора освен не ни ги предават години наред, само че и одтавна получиха статут на бежанци, леговище и цялостно застъпничество и обществени помощи от Лондон. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР