Безпрецедентно ГЕРБ печели всички места в общинския съвет в Доспат.

...
Безпрецедентно ГЕРБ печели всички места в общинския съвет в Доспат.
Коментари Харесай

Феноменът Доспат: ГЕРБ печели всички места в общинския съвет

Безпрецедентно ГЕРБ печели всички места в общинския съвет в Доспат. Това демонстрират резултатите при 100% обработени протоколи от секционните изборни комисии в общината, написа dnevnik.bg.

``
реклама

Действителните гласове са 4132, а местата в общинския съвет са 13, т.е. общинската изборна квота или гласовете, нужни за вкарването на един общински консултант, са 318.

За листата на ГЕРБ са дали своят вот 3404 души, или 83.43% от упражнилите правото си на глас. За листата на Движение за права и свободи са дали своят вот 276 души, а за тази на Българска социалистическа партия - 224. И на двете обединения не доближават гласове, с цел да вкарат и един общински консултант.

В миналия мандат в общинския съвет в Доспат ГЕРБ е имала 6 съветници, Реформаторският блок - 4, а Движение за права и свободи - 3.

Листата на ГЕРБ е от 13 претенденти, само че лидер е актуалният кмет Елин Радев, който печели нов мандат с 86.78%, или 4292 гласа. Така партията остава с 12 общински съветници.

Към момента от изборните комисии не са коментирали по какъв начин ще се позволи този проблем. От локалната конструкция на ГЕРБ споделиха, че в съвета ще има 12, а не 13 съветници.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР