Безпрецедентно е трети пореден ден парламентът да се занимава с

...
Безпрецедентно е трети пореден ден парламентът да се занимава с
Коментари Харесай

Проф. Стоилов: Безпрецедентността на тази ситуация показва неспособността на парламента да върши каквото и да е

Безпрецедентно е трети следващ ден Народното събрание да се занимава с избор на ръководител. Смятам, че днешният ден е сериозен, защото това е краят на първата седмица на това Народно заседание.

Това разяснява пред Нова тв проф. Янаки Стоилов. 

Ако и през днешния ден нещата не се получат, то човек се пита дали изобщо могат да станат, както се споделя в една сентенция. Затова чакам през днешния ден с по-голяма отговорност депутатите да намерят излаз от обстановката, уточни той.

В Конституцията не е заложен лимит, само че в живота времето постоянно върви напред и свършва за нещо. Така че от тази позиция Конституцията не поставя граничен ден, само че това продължение на разногласието единствено потвърждава неспособността на Народното събрание да прави кавото и да е. То не инцидентно в Конституцията е записано, че на първото си съвещание в Народно събрание депутатите избират ръководител и негови заместници. А ние виждаме по какъв начин това първо заседание продължава към този момент трети ден, уточни той. 

През Средновековието е имало такива случаи, когато при избора на папа са минавали месеци, а има и случай, когато са минали и повече от две години, само че ние въпреки всичко се намираме в по-динамично време и парламентарния ръководител няма такива пълномощия, които да предопределят активността на Народното събрание, изясни професорът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР