Безпрецедентните почти 100 милиона лева за проекти на Община Пловдив

...
Безпрецедентните почти 100 милиона лева за проекти на Община Пловдив
Коментари Харесай

Пловдив получи близо 100 млн. лева от бюджета за 9 важни проекта на града!

Безпрецедентните съвсем 100 милиона лв. за планове на Община Пловдив гласоподава Народното събрание в републиканския бюджет. Те са предопределени целево за довършването на стадионите „ Христо Ботев ” и „ Локомотив ”, за възобновяване на кино „ Космос ”, благоустрояване и консервация на Античен конгрес на Филипопол-Изток и Юг, за реституция на къща „ Ламартин ” в Стария град, за реорганизация на улици в регионите „ Източен ”, „ Западен ”, „ Тракия ” и „ Северен ”.
Прочетете още
„ За първи път се отпускат средства в подобен размер от републиканския бюджет за общински планове в Пловдив. Благодаря за персоналния ангажимент на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който е и депутат от Пловдив, на Десислава Трифонова и Радомир Чолаков, както и на всички депутати, които гласоподаваха средствата ”, съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той добави, че това ще даде опция в града да се осъществят значими инфраструктурни обекти.

„ На фона на тревожното финансово положение, в което заварихме Община Пловдив, тези средства ще разрешат да осъществяваме обекти, които имат директно отношение върху живота на пловдивчани, върху развиването на туризма и спорта в града, за запазване и експониране на богатото ни културно-историческо завещание. Това са планове, които бяха заложени и в предизборната ни стратегия ”, сподели още кметът Костадин Димитров.

Ето и цялостния лист на плановете на Пловдив, залегнали в републиканския бюджет:

„ Проектиране и осъществяване на строителство, част от общинската спортна инфраструктура-стадион „ Локомотив ”, Етап 1: „ Благоустрояване и инфраструктура ”, Етап 5: „ Централна естрада ” 41 000 000 лева „ Изпълнение на градеж, част от общинска спортна инфраструктура – стадион „ Христо Ботев ” 33 584 400 лева Реконструкция и уголемение на Голямоконарско шосе 9 000 000 лева Изграждане на нова улична мрежа със свързваща инфраструктура на територията на регион „ Тракия ” 5 172 000 лева Основен ремонт и благоустрояване на публично пространство– Кино от кв.296 по проекта на Централна градска част 4 000 000 лева Реконструкция на улица „ Славянска ” в сектора от бул. „ Източен ” до ул. „ Лев Толстой ” 3 601 100 лева Реконструкция на ул. „ Генерал Колев ” в регион „ Западен ” в обсега от км+0,00 до км 0+480 1 500 000 лева Античен конгрес на Филипопол – Изток и Юг: Благоустрояване, реституция, социализация, археология и др.дейности 1 200 000 лева Основен ремонт, консервация, реституция и акомодация на къщата на Г.Мавриди /къща Ламартин/, ул. „ Княз Церетелев ” 19 828 000 лева

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР