Безпрецедентни за сезона наводнения заляха Гърция и по-точно западните покрайнини

...
Безпрецедентни за сезона наводнения заляха Гърция и по-точно западните покрайнини
Коментари Харесай

Потоп в Гърция взе поне 7 жертви

Безпрецедентни за сезона наводнения заляха Гърция и по-точно западните околности на столицата Атина. След като в началото бе обявено за две жертви в Мандра (на към 40 км от Атина), те не престават да нарастват и към този момент са седем, оповестява iefimerida. Телата на петима от починалите са изплували от морето. Още трима пък са безследно изчезнали, поради което управляващите се притесняват, че броя на жертвите може да нарасне в допълнение. Загиналите са най-вече възрастни хора, като разпознатите са от 65 до 89-годишна възраст.

Осем души пък са признати в болница с разнообразни недоволства - от хипотермия до масирани фрактури. Една жена от тях е в по-тежко положение.

Проливните дъждове, които паднаха в нощта против сряда, трансфораха пътищата в реки от тиня и парчета и наводниха десетки домове и предприятия. Пожарникарите са получили най-малко 340 позвънявания за помощ за изпомпване на вода от наводнени здания и за избавяне на хора, блокирани от покачващите се води след тежка стихия през нощта. Спасени са пасажери от рейс, бедстващи от придошлите води на автомагистрала.

Местните управляващи затвориха учебните заведения в регионите на Мандра, Неа Перамос и Мегара, както и достъпът в сектори на автомагистралата Атина-Коринт.

Пожарната работа прикани жителите да заобикалят навлизането в региона, в случай че не е безусловно належащо, с цел да се понижи трафика.

Във вторник Гърция разгласи изключително състояние на остров Сими поради мощна стихия, която нанесе вреди по домовете на популацията и докара до спиране на електричеството и водоснабдяването.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР