Безпрецедентна вълна от американски работници са напуснали работата си през

...
Безпрецедентна вълна от американски работници са напуснали работата си през
Коментари Харесай

Поколение на промяната – рекорден брой напуснали в САЩ

Безпрецедентна вълна от американски служащи са напуснали работата си през 2021 година Официалните данни демонстрират, че единствено през септември броят им е към 4.4 млн., което е връх за месец от началото на изследването през 2001 година Предишният връх беше подложен през август. В Съединени американски щати през служащите се отварят благоприятни условия, защото предприятията се уголемяват, с цел да се възползват от възстановяващата се стопанска система. Докато някои се пробват да употребяват създалата се обстановка за напън за по-високо възнаграждение, доста повече напущат старите си позиции и ги заместват за по-добри.

Линдзи Коулман е един от милионите служащи, които вземат решение да изоставен, сменяйки две работи тази година, написа Financial Times. Първата, през януари, е в отдел продажби в софтуерната компания, където работи съвсем шест години, откогато е приключила лицей. По думите ѝ се схваща добре с сътрудниците си там, само че усеща, че не може да отхвърли оферта от съперник за роля, която счита, че може да бъде по-приятна. Но до октомври нюйоркчанката Коулман осъзнава, че желае да продава жилища вместо програмен продукт и откакто получава професионалния си лиценз, тя още веднъж напуща, с цел да се причисли към The Corcoran Group.

" Продажбите на програмен продукт са доста доходоносна кариера, само че постоянно надълбоко в себе си знаех, че това не е това, което обичам, и в никакъв случай не знаех дали ще направя нещо по въпроса ", сподели 29-годишната Коулман. " Когато си самичък в апартамент от самото начало и вършиш работа, всеки ден, през целия ден, в действителност осъзнаваш дали си благополучен или не ", споделя тя.
В търсене на
Ник Бънкър, икономист в платформата за работни места Indeed, си изяснява напусканията с желанието за по-добри условия на работа. " През 2021 година в действителност видяхме процентът на овакантяване на служащите да нараства, защото търсенето на служащи също се усилва ", споделя той. " Така че това е случай на доста служащи, които виждат нови благоприятни условия на пазара на труда и се възползват от тях. "
Реклама
" Голямата оставка ", както към този момент се назовава феноменът, в началото беше изненада за доста икономисти, които настояват, че служащите нормално не желаят да нарушават статуквото, даже когато не са удовлетворени от работата си.

Но коронавирус рецесията обърка както икономическите, по този начин и обществените правила, карайки служащите да премислят какво желаят от труда си. Резултатът е, че мнозина, които преди този момент са били нерешителни, са решили да поемат риска.

" Това е " коронавирус изясненост ", споделя Александър Алонсо, основен шеф на Society for Human Resource Management, който учи феномена от шест месеца. Повечето напуснали от ерата на пандемията го вършат в търсене на по-добро възнаграждение, по-добър баланс сред професионалния и персоналния живот или по-добри изгоди на работното място, прибавя Алонсо. " Хората не се борят против завръщането в офиса. "

Индустриите, които са били най-засегнати от пандемията, също са имали максимален брой оставки, сподели Бункер, като уточни производството и хотелиерския отрасъл.
Реклама
" Хората не престават да приказват за това по какъв начин това е потомство, което непрестанно сменя работата си ", сподели Колучио, 27-годишна здравна сестра от Манхатън. Тя напуща работата си в интензивното поделение този юни в търсене на устойчиво финансово състояние. " Напускаме, тъй като не разрешаваме да бъдем унизени или подценявани. И знаете ли какво? Това е безусловно вярно. Родителите ни ни научиха, че би трябвало да се придържаш към разпоредбите, да останеш на работа, само че за какво да го вършим? "
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР