Безпрецедентна по размери операция се провежда в Костенец, за да

...
Безпрецедентна по размери операция се провежда в Костенец, за да
Коментари Харесай

Повече от седмица Костенец е под блокада, няма следа от Стоян Зайков

Безпрецедентна по размери интервенция се организира в Костенец, с цел да бъде открит Стоян Зайков, обвинен за убийството на някогашната си жена. Това изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов на брифинг пред медиите. Той добави, че се употребява доста огромен човешки запас, само че не посочи какъв брой са служителите на реда в региона.

Осми ден от началото на издирването на Стоян Зайков в Костенец няма диря от него.

Главният секретар добави, че се ревизира всяко едно помещение в града. Проверен е бил и сигнал, че Зайков е в Сандански, само че информацията не е била доказана.

„ Полицейското наличие в Костенец е невиждано по мащабите си, толкоз доста служители на реда и жандармерия не е имало даже при защитата на всеобщи мероприятия “, добави Иванов. Входовете и изходите на града са блокирани, всички преминаващи се ревизират главно. Мащабни са и инспекциите на всички къщи и пространства, където би могъл да се укрива Зайков.

Министерство на вътрешните работи е подхванало и специфични охранителни ограничения за седем души, за които има подозрения, че са в неписан „ черен лист “ на Зайков, който в последните години имал препирни с тях.

До момента не са подготвени експертизите, които да потвърдят връзката сред двете убийства - на някогашната другарка на Зайков, и на неговия трети братовчед. До момента е ясно, че мъжът е погубен на 14 май вечерта с двуцевно гладкоцевно оръжие 12-ти диаметър с патрони със сачми.

Зайков към момента не е разгласен за интернационално търсене, защото поради предходни закононарушения има възбрана да напуща страната.

43-годишният Стоян Зайков е търсен за убийството на някогашната си другарка Милена Шишкова и третият си братовчед Валентин Петров. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР