Безпрецедентна фрагментация при девет партии в Народното събраниеБроят на партиите

...
Безпрецедентна фрагментация при девет партии в Народното събраниеБроят на партиите
Коментари Харесай

Три сценария след резултатите от изборите, посочи Андрей Райчев

Безпрецедентна фрагментация при девет партии в Народното събрание

Броят на партиите в идващия парламент ще бъде основен фактор за образуването на правителство, съгласно социолога Андрей Райчев. В изборното студио на бТВ той направи изчерпателен разбор на политическата обстановка след първите екзитполове от предсрочните парламентарни избори.

Фрагментация в Народното събрание

" Не се обръща внимание на най-важния факт, а той е какъв брой партии влизат в Народното събрание ", съобщи Райчев в ефира на малкия екран.

Според социолога съществуват три вероятни сюжета за състава на 51-ото Народно събрание - с девет, осем или седем политически обединения. Той акцентира, че влизането на девет партии би било невиждано в българската парламентарна история и би довело до сериозна фрагментация, съобщи Дунав мост.

Райчев очерта потенциална коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ, като загатна опцията за включване на трети политически индивид, визирайки Слави Трифонов като евентуален участник.

Социологът прикани да се прекрати фокусирането върху опълчването Пеевски - Доган. Той означи упованията за спомагателни гласове от Турция и упоритостта на Пеевски за максимализиране на изборния резултат.

" Няма да знаем точните числа след два-три часа, някои до 12:00 часа ", разяснява Райчев по отношение на резултатите на двете обединения на Движение за права и свободи.

По отношение на Българска социалистическа партия, социологът означи, че партията е преодоляла сериозния си интервал.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР