Безпрецедентен ръст на износа от България към Либия отчитат от

...
Безпрецедентен ръст на износа от България към Либия отчитат от
Коментари Харесай

С 81% се е увеличил ръстът на износа от България към Либия

Безпрецедентен растеж на износа от България към Либия регистрират от дипломатическата задача на страната у нас. През последните 3 години той се е нараснал с 81%.

" Успяхме да увеличим износа на пшеница, ечемик и селскостопанска продукция. Започнахме и нови планове в региона на енергетиката ", уточни доктор Муфтах Дарени, пълномощен министър на Либия.

" България имаше опцията да получи газ през Националната петролна компания на Либия. Присъствието на проф. Димитров като ректор на едно на най-големите висши образователни заведения в арабските медии значи за България вложения в туризма и изгоди за националната сигурност ", сподели Анастас Терзобалиев, специалист по въпросите на Близкия Изток.

Български компании възвръщат мостове, учебни заведения и лечебни заведения след наводненията в Либия предходната есен. Това е единствено част от напъните на дипломата, поради които той беше отличен от от УНСС, а ректорът напомни постигнатото.

" Усилията България и Либия да решат доста въпроси, свързани със обществените осигуровки на българите, които са работили там, отново да се ускори този продан сред страните, да се изплатят някои остарели отговорности, които Либия има към България - тези негови старания заслужават възторженостти ", уверен е проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС.

Днес икономическото съдействие е измежду целите в двустранните връзки. Годишният стокообмен е достигнал 198 млн. лева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР