Безпрецедентен натиск за купуване на гласове в страната. За това

...
Безпрецедентен натиск за купуване на гласове в страната. За това
Коментари Харесай

Срещу дърва за огрев: МВР с разкрития за организирана търговия с вот

Безпрецедентен напън за пазаруване на гласове в страната. За това сигнализира служебният вътрешен министър Бойко Рашков по-малко от 20 дни преди предварителните парламентарни избори.

Той даде образци избрани региони и съответни схеми за търговия с вота - селища към град Смолян, като загатна, че схемата е глас против дърва за огрев. Имало и други, сходни схеми за напън върху жителите, а забърканите лица към този момент се разпознават.
Снимка: btvnovinite.bg
20 сигнала за пазаруване на гласове са получени досега в Националния действен щаб, съобщи и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Стоян Темелакиев. На въпрос на bTV „ Има ли избрана политическа партия, за която са сигналите, основният секретар на Министерство на вътрешните работи пък съобщи, че не може да отличи единствено една, само че избрана партия имала превес. Вече има и досъдебни производства.

Ситуацията в Смолян

В смолянския квартал „ Каптажа “ хората всеобщо се отопляват с дърва. Твърдят, че не са получавали предложения за изборите. Някои обаче признават, че биха дали своят вот за избрана партия, в случай че дървата за огрев се дават с понижение. Споделят, че цена от 90 лева за кубик – не им е по джоба.
Снимка: btvnovinite.bg
Вече са разпознати доста лица, които стартират организация в тази посока, заяви вътрешният министър.

„ Областният шеф на Смолян ни осведоми, че в някои обитаеми места от неговата област се оказва невиждан напън, в случай че някой отиде да си купи дърва за огрев или друго – употребява се за напън, това е позорно събитие “, сподели Рашков.

Горските в Смолян показаха, че сигнали постъпват, само че нередности не са установени. „ За последната седмица имаме най-малко 8 сигнала на територията на цялото дружество “, изясни Здравко Бакалов, шеф на „ Южно-централно държавно дружество “ – Смолян.

Ситуацията в страната

Сигнали има от цялата страна, добави и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Стоян Темелакиев, който оглавява Националния действен щаб за вота.

„ Към този миг са повече от 20 сигналите, които са предоставени за инспекции, тук-там има формирани и досъдебни производства. Тези, които са обичайни – за пазаруване на гласове “, посочи Темелакиев.
Снимка: btvnovinite.bg
За да се избегнат локални свързаности на служители на реда и купувачи на гласове, по места ще бъдат командировани хора от столицата, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

До изборите остават 18 дни. В рамките на този интервал, по думите на вътрешния министър Министерство на вътрешните работи, ще се избере сполучлив миг, с цел да се прекрати натискът върху хората и порочните практики за търговия с избор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР