Безпрецедентен инцидент се случи снощи в манастира Петраки. Свещеник, съден

...
Безпрецедентен инцидент се случи снощи в манастира Петраки. Свещеник, съден
Коментари Харесай

Духовник заля с киселина седем митрополити в Гърция

Безпрецедентен случай се случи нощес в манастира " Петраки ". Свещеник, съден за закононарушение с опиати, е хвърлил корозивна течност, най-вероятно витриол, върху седем митрополити, събрали се за дисциплинарно чуване против него в атински манастир.

Полицай, който се е притекъл на помощ на епископите, както и двама юристи, също са потърпевши при нападението, което стана в манастира " Петраки ", седалището на православната черква на Гърция.

Църковният съд е бил свикан да ратифицира отстраняването на клирика, 37-годишен йеромонах.

Пострадали са следните епископи: Никодим от Касандрея, Калиник от Арта, Андреас от Дринуполеос, Дионисий IV от Закинтос, Кирил от Кифисия, Димитрий от Игуменица и Антоний от Глифада.

Министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас и архиепископ Йеронимос дойдоха в болница " Лайко ", където са настанени потърпевшите от манастира " Петраки ".

„ Ситуацията е сложна, само че ние имаме вяра, че с грижите на нашите лекари компликацията може да бъде преодоляна. Необходимо е самообладание и успокоение “, сподели Архиепископът.



В обява в туитър, президентът на републиката Катерина Сакеларопулу осъди невиждания случай в манастира " Петраки ", като означи: „ Свързах се с Негово самодоволство, който ме осведоми за нападението, над членовете на Синодалния съд в манастира. Изразявам възмущението си от този невиждан случай и поисквам бързо възобновяване на потърпевшите. "

Според упрекнатият свещеник от епархията Верия е трябвало да бъде уволнен за дело за опиати в Северна Гърция. На 15/06/2018, тогавашният 34-годишен духовник беше задържан с 1,8 грама кокаин.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР