Безплатното паркиране в синя“ и зелена“ зона се удължава до

...
Безплатното паркиране в синя“ и зелена“ зона се удължава до
Коментари Харесай

София удължи срока на безплатното паркиране в центъра

Безплатното паркиране в „ синя “ и „ зелена “ зона се удължава до 26 април, заяви кметът Йорданка Фандъкова. Тя разясни, че това е решение на столичния щаб за битка с рецесията с ковид.

Съобщението пристигна, макар че през последните дни се говореше, че от идната седмица паркирането в центъра може отново да стартира да се заплаща. Предишното решение на столичния щаб бе синята и зелената зони да бъдат безвъзмездни до 20 април в това число.
От щаба тогава разясниха, че наблюденията и анализите на натовареността ще не престават и ще се разисква опциите за поетапно възобновяване на работата на зоните. Съобщението бе направено, откакто администрацията в града открила, че през последните дни запълняемостта на зоните е достигнала 100% и че се установяват усложнения на придвижването в централна градска част и нарастване на трафика в града.
Столична община освободи центъра от такса за паркиране за пръв път на 17 март в началото за 10 дни и по-късно удължи мярката до 13 април. Кметът на София Йорданка Фандъкова неведнъж прикани притежателите на коли да паркират в синя и зелена зона единствено при потребност.
През последните дни се следят повсеместни проблеми с намирането тук-там за прекъсване в центъра. Кметът на София пресметна още, че загубите за март на Центъра за градска подвижност от безплатното паркиране в зоните и от продажбата на билети са 6 млн. лева Загубите на транспортните оператори поради по-малкия брой пасажери са 6.5 млн. лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР