Безплатно ще тестват пациенти, които трябва да бъдат хоспитализирани в

...
Безплатно ще тестват пациенти, които трябва да бъдат хоспитализирани в
Коментари Харесай

Безплатни тестове за COVID-19 за пациенти със симптоматика, които приемат в старозагорската болница 

Безплатно ще тестват пациенти, които би трябвало да бъдат приети в болница в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора и имат симптоматика ще бъдат тествани гратис за COVID-19. Това осведоми изпълнителният шеф на здравното заведение проф. доктор Йовчо Йовчев. Това стана допустимо откакто цената на бързия тест и на PCR проучването влезе в цените на някои от клиничните пътеки за лекуване. Проф. доктор Йовчев посочи, че хора, които няма да бъдат настанени в болничното заведение и нямат клинични признаци, само че желаят по лично предпочитание да си създадат тест ще го заплащат.
Университетската болница в Стара Загора към този момент разполага с кръвна плазма от преболедували COVID-19 хора. До момента лекуване с плазма е приложено на един пациент в тежко положение, чиито индикатори краткотрайно са се подобрили.
 Търговците от Руския пазар в Стара Загора още веднъж работят Търговците от Руския пазар в Стара Загора още веднъж работят
Работещите на територията на “Руския пазар “ в Стара Загора търговци възобновиха активността си, откакто обектите им бяха прочие..
Университетската болница е обезпечена с лекарства, дезинфектанти, еднократни и многократни персонални защитни средства за личния състав. От 8 септември в болничното заведение ще разполагат и с антивирусния медикамент „ Ремдесивир “. 
Във всички звена на здравното заведение се съблюдават строго противоепидемичните ограничения. Дезинфекция се прави по одобрена противоепидемична стратегия.
В момента в Клиниката по инфекциозни заболявания към УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ има 19 пациенти, които се лекуват по отношение на ковид. Други четирима се намират в Клиниката по анестезиология и ранимация в тежко положение. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР