Безплатно обедно хранене в училище от 1 декември получават 88

...
Безплатно обедно хранене в училище от 1 декември получават 88
Коментари Харесай

Близо 90 деца в неравностойно социално положение в община Тунджа получават безплатен топъл обяд в училище


Безплатно обедно хранене в учебно заведение от 1 декември получават 88 деца в неравностойно обществено състояние в община Тунджа, заяви кметът Георги Георгиев. Инициативата се осъществя взаимно с регионалната организация на Българския Червен кръст (БЧК) в Ямбол и ще продължи до 31 март следващата година. 

Социалните трапезарии са открити в две начални учебни заведения в общината – в селата Завой и Крумово. За задачата са отпуснати и 16 200 лв. от общинския бюджет. Безплатен топъл обяд получават деца от фамилии с материални усложнения, сираци и полусираци. 

Целта е повишение на здравния статус на тези деца посредством обезпечаване на рационално и уравновесено хранене през зимните месеци, поддръжка на техните фамилии и предварителна защита на отпадането на учениците от просветителната система, сподели кметът Георгиев.

Проектът на БЧК се осъществя на територията на общината от 2009 година насам. Безплатно обедно хранене по Програма „ Топъл обяд “ на Партньорската мрежа за щедрост на БЧК са получили стотици деца в неравностойно състояние от община Тунджа, добави кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР