Безплатно може да бъдат санирани блокове, за които бъдат подадени

...
Безплатно може да бъдат санирани блокове, за които бъдат подадени
Коментари Харесай

Безплатно саниране до края на март 2023 г.

Безплатно може да бъдат санирани блокове, за които бъдат подадени документи до края на март 2023 година След това до края на 2023 година ще продължи приемът на документи за саниране на многофамилни жилищни здания. Но за тях притежателите на жилищата ще би трябвало да платят 20% от разноските за санирането.

Това планува план на Насоки за кандидатстване по процедурата за енергийно възобновяване на жилищния фонд, който е пуснат за публично разискване от районното министерство. Всички подадени оферти за саниране ще бъдат оценени с точки съгласно разнообразни критерии като да вземем за пример какъв брой сила се планува да бъде спестена, предстоящото понижение на въглероден двуокис вследствие на санирането, брой на обособените жилища в блока, какъв е делът на съседите, които са подкрепили санирането и други Средства за саниране ще бъдат отпуснати за плановете, събрали най-вече точки. Ще бъдат одобрявани единствено планове, с които се реализира икономисване на най-малко 30% от употребяваната в постройката сила.

За блоковете, за които са подадени документи по остарялата стратегия за саниране, в този момент отново би трябвало да се подават документи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР