Безплатно измерване на ръста на деца от 1 до 18

...
Безплатно измерване на ръста на деца от 1 до 18
Коментари Харесай

Безплатно измерване на ръста на деца от 1 до 18 години

Безплатно премерване на растежа на деца от 1 до 18 години ще правят в Клиниката по педиатрия и генетични болести на УМБАЛ " Свети Георги “ на 7 и 11 ноември от 9:00 до 12:00 ч. Измерването е част от акцията Growinform и ще се организира в профилиран кабинет на първия етаж в клиниката, която се намира на бул. " Васил Априлов “ №15А.   

Тези, при които се записват отклонения от нормите за съответната възраст, ще бъдат съветвани с детски ендокринолог, още веднъж гратис. Организаторите прецизират, че е добре родителите да вземат авансово от персоналния доктор на детето си данните от предходни измервания през годините. Не е необходимо  да  носят посоки. Безплатните съвещания ще се правят от лекари - детски ендокринолози от Отделението по ендокринология на Клиниката по педиатрия и техни сътрудници от Варна. Предвидени са и беседи с родителите за проблемите с растежа.  

Кампанията е на Варненското сдружение по детска ендокринология за ранно разкриване и навременно лекуване на положения свързани с проблематичен напредък. Първоначално стартирала като районна, акцията към този момент е прераснала в национална и досега е минала сполучливо през огромните градове в Източна и Централна Северна България. Около 50% от прегледаните деца са с някакъв проблем – обвързван единствено с растежа или комбиниран и с други нарушавания, разясняват детските ендокринолози от УМБАЛ " Свети Георги “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР