Безплатните детски градини и ясли, за които се разбраха коалиционните

...
Безплатните детски градини и ясли, за които се разбраха коалиционните
Коментари Харесай

Безплатните детски градини и ясли - още от април 

Безплатните детски градини и ясли, за които се схванаха съдружните сътрудници на договарянията за държавно управление през декември, ще станат такива още през април. Това е записано в проектобюджета на Министерството на финансите, който през днешния ден бе признат на съвещание на Министерски съвет и се чака на следващия ден да влезе в националното заседание.

Припомняме, че предходното заричане бе за влизане в действие на мярката от есента, само че очевидно новите ръководещи са решили да форсират смяната.

Днес министър председателят Кирил Петков назова тази политика " инвестиция в човешкия капитал ", като акцентира, че за първи път у нас детските градини и яслите ще бъдат безвъзмездни за всички.

Освен това, както към този момент е известно, държавното управление счита да даде и общо 70 млн. лева от хазната за построяването на нови градини в страната. Това е и главният проблем, който срещат родителите на деца в огромните градове, най-много в София - дребното места, които не могат да поемат всички деца.

Запазват се и дотациите за тези родители, чиито деца не са признати в градина и би трябвало да посещават частна.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР