Безплатни високоскоростни точки за безжичен достъп до интернет на обществени

...
Безплатни високоскоростни точки за безжичен достъп до интернет на обществени
Коментари Харесай

Пускат безплатен интернет на публични места в Търново

Безплатни високоскоростни точки за безжичен достъп до интернет на публични места следва да бъдат включени във Велико Търново. За задачата Общината кандидатства по самодейността на Европейската комисия WIFI4EU и завоюва финансиране в размер на 15 000 евро. Старата столица е измежду първенците, а 113 от общо 215 сполучливо подали кандидатури общини са утвърдени и ще получат финансиране по самодейността.

18 месеца е срокът, в който общините би трябвало да се възползват ваучерите и да изградят инфраструктурата за безжичен достъп до интернет. Жителите и гостите на утвърдените градове, в това число и на Велико Търново, ще могат да употребяват точките за достъп в границите на 3 години, а по-късно оборудването ще бъде поддържано от бенефициентите най-малко за още толкоз време.

Община Велико Търново към този момент работи по готовността за включване на точките за достъп. Жителите и гостите на града ще могат да сърфират гратис от всички градски паркове. Предстои да бъде изработен подробен разбор по отношение на благоприятни условия за обезпечаване на достъп и на други обществени места – библиотеки, жп и автогари, музеи и други

Всички регистрирани общини ще станат част от WIFI4EU общността и ще могат да се свързват както между тях, по този начин и с останалите участници в плана. Това ще разреши разширение на културния продан сред европейските градове, райони и страни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР